Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă, după o vizită neanunţată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, că imaginea pe care pacienţii o vad când intră în acest spital este "dezolantă", menţionând "lipsa de organizare" şi "mizeria" din curtea spitalului. Totodată, Pintea spune că SCJU Cluj are nevoie de o ambulanţă proprie întrucât are un sistem pavilionar, iar mulţi pacienţi aşteaptă la UPU ca o ambulanţă de la serviciul judeţean să fie disponibilă pentru a fi transferaţi în secţiile unde să fie supuşi investigaţiilor.
Sorina Pintea arată, duminică, într-o postare pe Facebook, că sâmbătă seara a continuat seria de vizite inopinate, mergând la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Ortopedie.
"Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora într-o secţie în alta", a relatat Pintea.
Ea a spus că a constatat că, din păcate, la Secţia de Ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesită intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale.
"De asemenea, imaginea pe care pacienţii o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală", a mai spus Pintea.
Potrivit acesteia, Ministerul Sănătăţii finanţează anul acesta achiziţia de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienţii să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiţii de siguranţă.
"Este nevoie de fonduri care să asigure condiţiile desfăşurării actului medical, iar acestea trebuie finanţate de către Consiliul Judeţean, care este proprietarul clădirii în care funcţionează spitalul. Este necesară o mai bună colaborare a autorităţilor locale şi judeţene cu Ministerul Sănătăţii şi am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcţia Spitalului Regional din Cluj", a afirmat Pintea.
Ministrul Sănătăţii a menţionat că studiul de fezabilitate şi studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanţare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicală de elită care va deservi pacienţii din judeţele din regiunea de Nord-Vest a României, susţine Pintea.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.