Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut şefului Corpului de Control să facă o analiză, împreună cu o echipă, pentru a vedea cum poate fi reorganizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru a deveni eficient. Pintea le-a prezentat, luni, şefilor de secţie şi conducerii spitaului rezultatele unor controale, vorbind de lipsa de comunicare dintre partea medicală şi cea administrativă, lipsa de disciplină şi de organizare, proceduri greoaie. "Nu este normal ca din 3 aparate Computer Tomograf să nu funcţioneze niciunul. Craiova nu are citostatice care se găsesc în alte oraşe mai mici deoarece achiziţiile nu se fac la timp, termenele de livrare sunt 5 zile în loc de 72 de ore, sunt sincope în aprovizionare fără ca nimeni să răspundă", a spus Pintea.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit, luni, cu şefii de secţie şi echipa de conducere a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii (MS).
"Lipsa de comunicare dintre partea medicală şi cea administrativă, lipsa de disciplină şi de organizare, proceduri greoaie fac ca această unitate sanitară să ţină prima pagină a ziarelor. Au fost cazuri care nu fac cinste acestei zone. Oltenia şi locuitorii Craiovei merită un altfel de spital", a declarat Pintea
De-a lungul timpului, Ministerul Sănătăţii a trimis mai multe echipe de control la această unitate, rezultatele fiindu-le prezentate şefilor de secţie.
"Am discutat despre programul de oncologie şi cardiologie, despre tromboliza. Scopul nostru nu este să "tăiem capete", să schimbăm manageri sau directori medicali. Dar vreau ca pacienţii de aici să beneficieze de asistenţă medicală pentru că merită şi pentru că aici sunt medici foarte bine pregătiţi profesional", a declarat ministrul Sănătăţii.
În urma discuţiilor, Sorina Pintea a luat decizia ca şeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii să realizeze împreună cu o echipa o analiză asupra modului în care trebuie reorganizată unitatea în vederea eficientizării.
Ministerul Sănătăţii a alocat, în acest an, 20 de milioane de lei spitalului pentru achiziţia de aparatură medicală.
"Din păcate execuţia bugetară la ora aceasta este de doar 10%. Nu este normal ca din 3 aparate Computer Tomograf să nu funcţioneze niciunul. Craiova nu are citostatice care se găsesc în alte oraşe mai mici deoarece achiziţiile nu se fac la timp, termenele de livrare sunt 5 zile în loc de 72 de ore, sunt sincope în aprovizionare fără ca nimeni să răspundă. Trebuie o analiză şi a resursei umane şi a modului în care sunt scoase posturile la concurs", a mai spus ministrul.
Potrivit MS, în luna octombrie se va pune în funcţiune aparatura medicală din secţia de radioterapie achiziţionată prin programul finanţat de Banca Mondială.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.