Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, afirmă, vineri seară, că ”trăim într-un context dominat de o mentalitate individualistă, care minimalizează rolul primordial al familiei în educarea copiilor”. PF Daniel vorbeşte despre o criză a familiei, care se manifestă ”în abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor de către copii, în numărul mare de avorturi şi de divorţuri, în creşterea violenţei în familie şi a delicvenţei juvenile, în pericolul drogurilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

PF Daniel a transmis, vineri seară, un mesaj cu ocazia ”Duminicii părinţilor şi copiilor”, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

Ziua a fost stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prin Hotărârea nr. 629/12 martie 2009, pentru conştientizarea rolului primordial al părinţilor în creşterea şi educarea copiilor.

”În familia creştină, copilul creşte în iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni, îşi formează un mod luminos de a înţelege lumea şi viaţa, primele deprinderi şi caracterul religios-moral. (...) Slăbirea credinţei, a iubirii părinteşti, filiale şi frăţeşti, neglijarea educaţiei în familie duc la slăbirea legăturii familiei cu Biserica, la delăsare şi decădere spirituală. Astăzi trăim într-un context dominat de o mentalitate individualistă, care minimalizează rolul primordial al familiei în educarea copiilor şi îl subordonează intereselor efemere şi materialiste ale individului şi societăţii”, arată patriarhul BOR în mesaj.

Acesta vorbeşte despre o adevărată criză a familiei.

”Criza familiei se manifestă în abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor de către copii, în numărul mare de avorturi şi de divorţuri, în creşterea violenţei în familie şi a delicvenţei juvenile, în pericolul drogurilor şi al diferitelor adicţii, în promovarea unor aşa-zise «noi modele» de familie, care sunt construcţii artificiale ideologice”, a mai transmis PF Daniel.

Potrivit acestuia, ”criza familiei de astăzi poate fi depăşită cu ajutorul şi binecuvântarea lui Dumnezeu Creatorul”.

”Biserica apără demnitatea familiei în societate. De aceea, este necesară consolidarea cooperării dintre Stat şi Biserică în toate domeniile care privesc activitatea socială, educaţională şi culturală, referitoare la familie. Totodată, Biserica acordă o deosebită importanţă educaţiei religioase a copiilor şi tinerilor prin ora de Religie în şcoli şi prin principalul program naţional catehetic, numit Hristos împărtăşit copiilor. Astfel, Biserica îi orientează pe copii spre iubirea lui Dumnezeu şi a semenilor, spre binele familiei şi al societăţii”, se mai arată ăn mesaj.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.