Peste 700 de persoane au fost asistate medical pe plajă în acest sezon estival, iar cele mai multe cazuri au fost în Eforie Nord, Costineşti şi Jupiter. De asemenea, 64 de persoane au fost salvate de la înec din mare, iar 10 persoane din lacuri.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în sezonul estival 2020 (1 iulie-15 septembrie) de la operaţionalizarea punctelor de prim-ajutor pe litoral, pompierii au desfăşurat misiuni în urma cărora 721 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 216 persoane, urmată de staţiunile Costineşti - 167 persoane, Jupiter - 131 persoane, Vama Veche - 104 persoane, Mamaia - 78 persoane, Corbu - 25 persoane”, se arată în comunicatul de presă.
Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele opt puncte de prim-ajutor (în staţiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter şi Vama Veche) au asistat medical 1.042 persoane, dintre care 636 au necesitat transportul la spital.
“Salvatorii care încadrează şenilatele existente pe litoral au desfăşurat 95 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim-ajutor existente pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării şi transportării acestora către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, de la începutul sezonului estival şi până în prezent, 64 persoane au fost salvate de la înec din mare şi 10 persoane din lacuri”, precizează sursa citată.
Totodată, în judeţ, în sezonul estival, pompierii constănţeni au fost solicitaţi să acţioneze la 91 de incendii, trei solicitări pentru asistenţă pentru persoane descarcerate, trei solicitări pentru limitarea efectelor meteo nefavorabile, şase intervenţii de căutare-salvare a animalelor din medii ostile vieţii, 41 de situaţii de salvare de la înec şi 45 de alte situaţii.
De asemenea, în perioada 14 iunie-14 septembrie, inspectorii de prevenire au derulat 610 controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3.515 sancţiuni dintre care 673 de amenzi, în cuantum de 1.608.700 lei şi 2.842 de avertismente.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.