Aproximativ 14 candidaţi se bat pentru un loc de agent scos la concurs de IGPR în toată ţara, iar cea mai mare concurenţă s-a înregistrat în judeţul Gorj, fiind 64 de candidaţi pe loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Înscrierile la concursurile de angajare organizate de Poliţia Română s-au încheiat vineri şi, în total, s-au înscris 26.035 de persoane pentru cele 1.853 de posturi destinate angajărilor din sursă externă, adică fără absolvirea şcolilor de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne se arată într-un comunicat al Poliţiei Române remis agenţiei News.ro.

Cea mai mare concurenţă este înregistrată în judeţul Gorj unde media pe judeţ arată că sunt 64 de persoane pe un loc scos la concurs. De altfel, postul de poliţie din staţiunea Runcu, judeţul Gorj este cel mai căutat din întreaga ţară. Aici s-au înscris 135 de candidaţi care concurează pentru singurul loc disponibil. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Şi în Dolj şi Argeş s-a înregistrat o concurenţă foarte mare, fiind 55,7 pe loc şi respectiv 47,5 pe loc, potrivit Poliţiei Române.

„Toate posturile de agenţi de ordine publică destinate angajărilor din sursă externă urmează să fie ocupate în urma concursului ce va fi organizat la data de 14 mai în una dintre unităţile de învăţământ ale Poliţiei Române”, se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În cazul posturilor scoase la concurs pentru reîncadrarea celor care au avut calitatea de agent de poliţie şi îndeplinesc condiţiile legale pentru ocuparea acestor locuri, doar în judeţele Ialomiţa şi Giurgiu nu sunt persoane înscrise. În rest, concurenţa pe ţară este de 5 candidaţi pe loc.

În Capitală, concurenţa este aproximativ 11 candidaţi pe un loc.

„Poliţia Capitalei scoate la concurs 200 de locuri, 194 pentru civili şi şase pentru reîncadrări. Acestea sunt la structuri de ordine şi siguranţă publică de la secţiile de poliţie. Practic, vor fi agenţi de ordine şi siguranţă publică.. (…) Vor fi programaţi la examenul psihologic, iar proba fizică va consta în abdomene şi alergare de rezistenţă 1000 de metri, după care va avea loc proba scrisă, ce constă într-un examen grilă, pe data de 14 mai”, a declarat inspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei pentru News.ro.

Poliţia Română a scos la concurs 1.900 de posturi, dintre care 1.853 vor fi ocupate prin angajări din sursă externă, iar 46 prin reîncadrări ale celor care au fost poliţişti însă au fost disponibilizaţi în urma restructurărilor, şi-au dat demisia sau au încetat lucrul din motive medicale 

Condiţiile de participare pentru persoanele aspirante la un post erau; să fie absolvente de liceu, cu diplomă de bacalaureat, cu înălţimea de minimum 1,65 metri - bărbaţii - şi 1,60 metri - femeile - şi deţinerea unui permis de conducere categoria „B”.

Celelalte posturi scoase la concurs au fost repartizate la posturile de Poliţie Rurală din inspectoratele judeţene.

”Îţi doreşti o carieră plină de provocări? Cariera de poliţist este exact ceea ce cauţi. Eşti o persoană onestă, ai o atitudine pozitivă, poţi relaţiona uşor cu alte persoane, poţi să lucrezi eficient ca membru al unei echipe, dar să fii eficient şi în munca individuală, îţi doreşti să te perfecţionezi în permanenţă, poţi să cântăreşti o situaţie şi să decizi asupra celui mai potrivit mod de acţiune, eşti pregătit să lucrezi în schimburi şi să faci faţă unor situaţii care pot implica un grad de pericol fizic? Vino şi alătură-te echipei Poliţiei Române”, era invitaţia de pe site-ul instituţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.