Peste 25.000 de pelerini au trecut, până miercuri la prânz, pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, aşezată în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, iar la rând aşteaptă aproximativ 6.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mai multe străzi din centrul Iaşiului au fost închise circulaţiei rutiere, din cauza afluxului ridicat de pelerini, dar şi pentru a permite parcarea autocarelor cu pelerini sosiţi din alte judeţe ale ţării.

Potrivit Jandarmeriei, până miercuri la prânz s-au închinat la Sfintele Moaşte aproximativ 25.500 de credincioşi, în timp ce alţi 6.000 aşteaptă la rând.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

35 de persoane au avut nevoie de intervenţie medicală de la începerea pelerinajului, în timp ce două persoane au fost transportate la spital.

Pelerinajul religios a început marţi dimineaţă, când racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din incinta Catedralei Mitropolitane Iaşi, apoi a fost aşezată în baldachinul special amenajat în curtea lăcaşului de cult.

La Iaşi vor fi aduse de la Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos şi sfintele moaşte ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în curtea catedralei până pe 15 octombrie, după care va fi reintrodusă în lăcaşul de cult.

Pe 14 octombrie 2024, va avea loc slujba Sfintei Liturghii care va fi săvârşită pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.