Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a lansat procedura de achiziţie pentru manuale noi, 16 iunie fiind data limită de depunere a ofertelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Conform programului de reînnoire a manualelor, anul acesta este rândul clasei a cincea. Am aprobat prin ordin de ministru programele şcolare şi am lansat procedura de achiziţie pentru manuale noi. Suntem într-un grafic, astfel încât pe data de 16 iunie se încheie etapa de depunere a ofertelor, după care urmează etapa de evaluare a acestora, pentru care am selectat cadre didactice cu gradul I. Sperăm ca anul acesta să avem manuale şcolare noi pentru clasa a V-a până la începerea anului şcolar”, a precizat ministrul Educaţiei.

Reînnoirea şi revizuirea tuturor manualelor ar trebui să se încheie în anul 2026.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Manualul pentru clasa a XII-a ar trebui să fie realizat în 2026 şi am gândit un proiect prin care vrem să reevaluăm toate programele şcolare, astfel încât să eliminăm toate redundanţele. Va dura peste un an de zile. Ca să pregătim bine manualele pentru clasele de gimnaziu, VI-VIII, pentru a nu avea întârzieri, am intrat, împreună cu inspectoratele şcolare, într-un proiect de reevaluare pentru gimnaziu. Rezultatele acestui proiect vor fi disponibile peste două luni, astfel ca la începutul anului şcolar 2017-2018 să putem lansa producţia de manuale, pentru ca peste încă un an, în 2018, elevii de gimnaziu să aibă manuale noi, dar şi revizuite”, a precizat Pavel Năstase.

Potrivit ministrului, ”toată lumea solicită o simplificare a acestor manuale, relaţionată şi cu greutatea ghiozdanului care afectează sănătatea copiilor”.

”Între timp pregătim programele şcolare pentru liceu, pentru toate clasele, a IX-a - a-XII-a, astfel încât să putem avea simultam manualele şcolare pentru anul 2019-2020, astfel încât procesul de reînnoire a manualelor să se termine în 2020”, a conchis ministrul Educaţiei.

În paralel, faţă de manualele pe hârtie, Ministerul Educaţiei Naţionale dezvoltă şi un concept de Resurse Educaţionale Deschise, care va permite profesorilor să-şi publice modele de lecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.