Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă trebuie o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile din procesul de vaccinare, iar părinţii copiilor să primească asigurări de la autorităţile competente şi companiile farmaceutice că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi posibilele efecte secundare ale vaccinurilor, arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Descoperirea vaccinului ca metodă de prevenţie şi tratament medical a reprezentat un pas foarte important în medicina modernă. Astfel, au fost eradicate boli foarte grave, au fost salvate milioane de vieţi şi s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea vieţii oamenilor. Vaccinurile sunt de o importanţă deosebită în prevenirea unor boli şi epidemii care pot ameninţa viaţa unor segmente foarte largi de populaţie, contribuind astfel la apărarea darului sacru al vieţii umane. În acest sens, părinţii au responsabilitatea de a preveni îmbolnăvirea copiii şi de-a salva viaţa acestora în caz de boală, vaccinarea copiilor având un rol important în apărarea vieţii şi a sănătăţii acestora", se arată într-un comunicat de presă al Comisiei etico-juridice a Patriarhiei Române.

Potrivit documentului citat, Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă precizează că efectele secundare menţionate în prospectele medicamentelor, inclusiv vaccinuri, pot determina ezitări şi rezerve ale unor părinţi faţă de administrarea acestor medicamente propriilor copii.

"Aceste ezitări sunt fireşti şi trebuie adresate şi discutate în detaliu cu personalul medical, cel mai în măsură să ofere sfaturi competente şi recomandări părinţilor. De aceea, părinţii copiilor trebuie să primească asigurări din partea autorităţilor competente şi a companiilor farmaceutice asupra faptului că vaccinurile provin din surse sigure şi că sunt stabilite responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar. Este în beneficiul copiilor şi al familiilor din Romania să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare", se arată în comunicatul citat.

Aceeaşi sursă menţionează că o cunoaştere a normelor de siguranţă şi de calitate care sunt respectate în fabricarea, transportarea şi administrarea vaccinurilor îi va convinge pe mai mulţi părinţi să ia decizia vaccinării copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.