Patriarhia îndeamnă clerul şi credincioşii să doneze sânge, în condiţiile în care colecta a scăzut cu o treime, ajungând sub pragul critic. Reprezentanţii Bisericii Orotodoxe susţin că, în urma unei campanii proprii iniţiate în 2013, au reuşit să convingă peste 25.000 de persoane să doneze, recoltându-se aproximativ 12.000 de litri de sânge.
”Răspunzând la semnalul mai multor unităţi medicale şi centre de transfuzie din ţară privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Patriarhia reînnoieşte apelul către clerul şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge. În acest moment nevoia de sânge este acută în multe unităţi medicale, deoarece există intervenţii chirurgicale care sunt amânate din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnaţi să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.
Reprezentanţii Patriarhiei spun că voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului merg în fiecare miercuri, pe perioada verii, să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din Bucureşti.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Potrivit comunicatului citat, Patriarhia a iniţiat în 2013 campania ”Donează sânge, salvează o viaţă”, reuşind până acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori şi fiind recoltaţi aproximativ 12.000 de litri de sânge.
Colecta de sânge a scăzut la nivel naţional cu o treime, atingând astfel pragul critic, iar situaţia cea mai gravă este în Bucureşti, unde s-a recurs cerut sprijinul altor centre de transfuzie, a declarat, luni, pentru News.ro, directorul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, dr. Luminiţa Rusen, care face apel către români să meargă să doneze sânge.
"Atunci când colecta scade cu o treime, spunem că s-a atins pragul critic. Acum suntem în această situaţie la nivel naţional. Dar, în Bucureşti s-a trecut deja sub pragul critic, aşa să s-a cerut ajutorul centrelor de transfuzie din ţară. Este o situaţie care se repetă în perioada concediilor, când şi donatorii fideli sunt plecaţi în vacanţă", a explicat directorul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională, Luminiţa Rusen.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.