Părinţii copilului de trei ani care a murit după ce a mâncat shaorma de la un restaurant fast-food din Sectorul 2 au fost audiaţi, sâmbătă seară, la Poliţia Capitalei. Surse judiciare spun că părinţii au sunat la ambulanţă după o noapte în care copilului i-ar fi fost rău şi le-au fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede 112 deoarece băieţelul avea momente în care îşi revenea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că părinţii le-au dat poliţiştilor detalii cu privire la ceea ce au mai mâncat în ziua respectivă, despre traseul pe care care l-au avut, precum şi despre mnomentul în care au sunat la 112. Ei au susţinut că li s-a făcut rău după ce au mâncat shaorma de la restaurantul de pe Şoseaua Vergului şi au apelat 112 după ce copilului i-a fost rău toată noaptea. Întrebaţi de ce au aşteptat atât de mult, ei au spus că starea băieţelului era oscilantă, acesta având momente în care îşi revenea.

Aceleaşi surse spun că rezultatele preliminare ale legiştilor arată că băieţelul a făcut stop cardio-respirator, cauza fiind necunoscută, aceasta urmând să fie stabilită în urma analizelor toxicologice.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De asemenea, umează să fie audiaţi la Poliţia Capitalei reprezentanţii societăţii care deţine restaurantul fast-food.

Parchetul Tribunalului Bucureşti spune, referitor la cazul băieţelului în vârstă de trei ani care a murit după ce ar fi mâncat shaorma dintr-un fast-food din Capitală, că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Sesizarea a fost făcută de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, Parchetul a cerut realizarea unei autopsii de către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici”, care a făcut acest lucru miercuri, şi a dispus realizarea unei expertize toxicologice din mai multe probe, aspirat gastric, sânge, urină de la copil şi de la părinţi.

Potrivit Pachetului, părinţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, dar nu a fost necesară internarea în spital, iar în prezent starea lor s-a ameliorat.

"Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare”, mai precizează instituţia.

Cercetările sunt făcute de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, declara pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.