Un parc terapeutic destinat persoanelor cu nevoi speciale va fi deschis anul viitor pe o plajă din Constanţa, acesta urmând să cuprindă pe lângă locuri de joacă şi zone de şezlonguri şi cearşafuri, spaţii de terapie prin sport şi muzică şi spaţiu pentru terapie canină. Valoarea proiectului se ridică la 100.000 de euro, suma strânsă până în prezent din donaţii fiind de 35.000 de euro. Toate serviciile oferite în interiorul parcului terapeutic vor fi gratuite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iniţiatorul proiectului, psihologul Adrian Gemănaru, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că acest parc terapeutic este unic în Europa, se intinde pe o suprafaţă de două hectare de plajă şi va cuprinde mai multe zone terapeutice pentru persoanele cu nevoi speciale.

“În urma unei propuneri de parteneriat venite din partea Apelor Române Dobrogea Litoral, anul acesta am luat decizia ca în colaborare cu ei, sprijiniţi şi de Ministerul Mediului să deschidem prima dată în Europa un parc terapeutic adresat persoanelor cu nevoi speciale şi însoţitorilor acestora. Ne aşteptăm ca de anul viitor când vom da drumul la acest sector de plajă să ajungem la un număr de 200.000 de turişti care să vină în această zonă unde vom avea la dispoziţie peste două hectare pe care le vom organiza astfel încât să dăm posibilitatea copiilor şi de ce nu şi adulţilor să participe la o serie de activităţi educaţionale”, a afirmat Adrian Gemănaru.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a precizat că toate serviciile oferite în interiorul parcului terapeutic vor fi gratuite.

“Toate facilităţile şi toate serviciile pe care le oferim în interiorul parcului terapeutic sunt gratuite, dar se adrează în mod special persoanelor cu nevoi speciale”, a explicat iniţiatorul proiectului.

Parcul Terapeutic, amenajat pe o plajă din Constanţa, va cuprinde zone de şezlonguri, zone de cearşafuri, spaţii pentru terapie prin sport şi muzică, cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală şi tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilităţi, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim-ajutor.

Iniţiatorul proiectului a declarat că îşi propune ca până la sfârşitul lunii octombrie să finalizeze campania de strângere de fonduri sumei de 100.000 de euro pentru realizarea parcului, reuşind să adune până în prezent din donaţii 35.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.