Reţeaua ONG21, formată din peste 100 de ONG-uri cu diverse profiluri îşi propun să asigure o contribuţie relevantă, consistentă şi unitară a sectorului neguvernamental din România la elaborarea şi la implementarea politicii publice în domeniul Educaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă.
Reţeaua ONG21 a fost lansată în iunie 2018 de Asociaţia REPER21 împreună cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în cadrul proiectului “ONG21. Participarea ONG-urilor la politica de educaţie pentru dezvoltarea durabilă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.
În urma primului apel de selecţie, 98 de ONG-uri de diverse dimensiuni, din urban şi rural, cu experienţe semnificative şi diverse (economie socială, protecţia drepturilor persoanelor vulnerabile, egalitate de şanse, dezvoltare comunitară, protecţia biodiversităţii, arii protejate, gestiunea deşeurilor, clădiri verzi, educaţie nonformală, dezvoltare personală şi coaching, consiliere şi orientare profesională, voluntariat, teatru politic şi social, educaţie artistică, educaţie ştiinţifică) au fost invitate să adere la Reţeaua ONG21.
Reţeaua ONG21 îşi propune să asigure o contribuţie relevantă, consistentă şi unitară a sectorului neguvernamental din România la elaborarea şi la implementarea politicii publice în domeniul Educaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă.
După încheierea primului apel de selecţie a membrilor Reţelei, alte ONG-uri din ţară şi-au manifestat interesul de a adera şi a contribui la activităţile ONG21.
Criteriile de selecţie pentru apartenenţa la reţea sunt: experienţa în domeniul educaţiei, dezvoltării durabile şi al campaniilor de advocacy, precum şi disponibilitatea de a participa la activităţile reţelei.
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Mediului şi-au manifestat susţinerea pentru formarea Reţelei ONG21 şi, în particular, pentru propunerea de politică publică pentru EDD care urmează să fie elaborată participativ de ONG-uri. Pe lângă cele două ministere, Reţeaua ONG21 va antrena de-a lungul funcţionării sale peste 50 de parteneri susţinători din sfera instituţională şi din mediul educaţional public şi privat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.