Sistemul de canalizare al Capitalei va funcţiona la capacitate maximă, iar 12 echipaje sunt pregătite să intervină rapid în această seară, anunţă oficialii Apa Nova, care spun că, având în verea avertizările meteorologice, inclusiv în cursul zilei de miercuri au fost făcute verificări ale gurilor de scurgere a apei meteorice din zona pasajelor subterane şi din zonele în care s-au mai produs acumulări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 ” Pe întreg  parcursul zilei de astăzi a fost făcută o verificare a gurilor de scurgere pentru preluarea apelor meteorice din zona tuturor pasajelor subterane şi în zonele în care mai ştim noi că , istoric, se produc acumulări. Suntem în legătură cu Administraţia Naţională a Apelor Române şi, dacă situaţia o va impune, dânşii vor proceda la descărcarea apei care se vede la suprafaţă în râul Dâmboviţa pentru a permite ca, în cazul în care intră sub presiune colectorul casetat de sub râul Dâmboviţa, apa să fie evacuată şi prin partea superioară”, a precizat directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru.

Pentru a diminua cât mai mult neplăcerile cauzate locuitorilor Capitalei, societatea a mobilizat, pe toată durata averselor, întreg personalul şi a anunţat că se va acţiona cu toate utilajele disponibile.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Avem la dispoziţie la schimbul al doilea 12 echipaje cu posibilitatea de dublare a numărului de echipaje. Vorbim de echipaje în sensul echipajelor cu utilaje de mare capacitate, existând posibilitatea de dublare a numărului de echipaje cu autocurăţitoare în interval de maximum o oră, dacă situaţia o va impune”, a mai spus Epsică Chiru.

Reprezentanţii companiei fac şi câteva recomandări pentru a preveni apariţia inundaţiilor: să nu folosim canalizarea pe post de coş de gunoi aruncând tot felul de obiecte; să nu deversăm în canalizare lichide foarte corozive (de exemplu zeama de murături) sau care afectează performanţa sistemului, inclusiv în ceea ce priveşte capacitatea de epurare (de exemplu uleiuri vegetale sau industriale).

De asemenea, constructorii sunt sfătuiţi să acorde o atenţie sporită pentru protejarea reţelelor de canalizare în momentul executării lucrărilor de refacere a părţii carosabile. i\r agenţii economici racordaţi la reţeaua de canalizare, în funcţie de profilul de activitate trebuie, să aibă echipată reţeaua interioară cu instalaţii de pre-epurare a apelor uzate (decantoare, separatoare de hidrocarburi şi de grăsimi).

Reprezentanţii Apa Nova precizează că Instalaţiile interioare de canalizare din imobile sunt racordate la reţeaua publică de canalizare printr-un racord de canalizare, care asigură curgerea apei gravitaţional către reţeaua publică de canalizare. Când reţeaua publică de canalizare intră în regim de presiune, în urma unor ploi puternice, apa uzată poate inunda căminul de racord al imobilului şi instalaţia interioară de canalizare şi poate refula în casă. iar pentru evitarea acestui fenomen neplăcut, recomandă montarea unei clapete simple contra refulării pe colectorul de canalizare şi/sau montarea unei vane de închidere a accesului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.