Directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, medicul Guenadiy Vatachki, afirmă că medicii se confruntă cu o rată de refuz ”destul de importantă” din partea aparţinătorilor care pot dona organele rudelor eligibile. ”Aproximez undeva la 30% şi era mai mică în pre-pandemie şi aici este clar că avem nevoie de promovare în rândul populaţiei”, arată şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, subliniind că acest procent ”nu este deloc de neglijat şi este loc de mai bine”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Este foarte important să mergem pe partea de informare a populaţiei pentru că, după pandemie, şi-a revenit, teoretic, rata de donare aproape de pre-pandemie, însă ne-am lovit de un plafon şi aici nu pot să nu menţionez rata de refuz în rândul populaţiei, e un scepticism, sigur e o chestie culturală, dar şi religioasă, iar oamenii trebuie cel puţin să fie informaţi din partea noastră şi să judece ei pentru ei, dar având toate informaţiile. Aici îmi propun să lucrez mai mult”, a declarat, luni, la Medika Tv, medicul Guenadiy Vatachki, director executiv interimar al Agenţiei Naţionale de Transplant.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Medicul a dezvăluit că, în ceea ce priveşte donarea de organe, anul acesta ”lucrurile au pornit ceva mai energic, până în vară, când au încetinit”.
 
El a catalogat rata de refuz privind donarea de organe drept una ”destul de importantă”.
 
”Aproximez undeva la 30% şi era mai mică în pre-pandemie şi aici este clar că avem nevoie de promovare în rândul populaţiei”, a arătat şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, subliniind că acest procent ”nu este deloc de neglijat şi este loc de mai bine”.
 
În acest context, el a menţionat că se pregăteşte un spot pentru promovarea donării de organe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.