Angajaţii firmei care asigură transportul public în municipiul Ploieşti refuză să iasă pe traseu, miercuri, din cauza datoriilor societăţii care aparţine Consiliului Local, transportul public fiind grav afectat în urma grevei declanşate de şoferi şi vatmani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zaci de angajaţi ai SC Transport Călători Expres (TCE) SA, firmă care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care asigură transportul public în municipiul Ploieşti, au refuzat că lucreze, miercuri, în semn de protest faţă de situaţia financiară precară a societăţii.

În aceste condiţii, transportul public în municipiul Ploieşti este grav afectat, în condiţiile în care doar o treime dintre autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele operate de SC TCE SA au ieşit pe traseu, miercuri. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Oamenii şi conducătorii auto nu vor să mai iasă în traseu, să efectueze lucrul, pentru că Primăria Ploieşti nu vrea să mai dea bani către societate. A venit de la ANAF o somaţie prin care trebuie să plătim o rată de cinci miliarde (lei vechi – n.r.) şi nu avem de unde o plăti. Astăzi vor să ne pună blocaj pe conturi şi în afară de asta avem maşinile gajate şi tramvaiele, plus atelierele. Dacă-mi spuneţi cu ce  să mai lucrăm, nu ştiu! De acum încolo avem nesiguranţa salariului. Au datorii la furnizori, la CAR-uri, citizaţii la sindicat… Luna trecută salariul s-a luat la timp, dar dacă astăzi execută ANAF societate şi blochează conturile, ce mai luăm?” a declarat Ion Mişcă, lider de sindicat din cadrul SC TCE SA.

El a spus că nu poate preciza când se va încheia protestul şi când va fi reluat la parametri normali transportul public în Ploieşti.

SC Transport Călători Expres  SA este fosta Regie Autonomă de Transport Public din Ploieşti şi aparţine integral Consiliului Local Ploieşti.

În ultimele luni, angajaţii societăţii au întrerupt în mai multe rânduri activitatea şi au ieşit în curtea societăţii, protestele având drept scop acela de a atrage atenţia asupra situaţiei finajciare precare a firmei administrate de autorităţile locale. Angajaţii reclamă că nu au bani pentru carburant, pentru piese de schimb necesare autovehiculelorm susăţin că unele dintre mijloacele de transport reoprezintă un real pericol atât pentru şoferi cât şi pentru călători, din cauza vechimii şi a întreţinerii defectuoase.

Firma de transport public din Ploieşti a început să aibă probleme financiare în urmă cu mai mulţi ani, după ce a pierdut un proces cu ANAF şi a fost nevoită să plătească la buget peste 12 milioane de lei, bani pe care inspectorii fiscali i-au imputat sub formă de TVA şi ulterior majorări de întârziere pentru servicii de transport pe care firma de transport public le-a efectuat în favoarea unor categorii sociale cum ar fi pensionari, persoane cu handicap sau studenţi şi elevi care au beneficiat de subvenţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.