O avarie majoră a lăsat mai multe cartiere fără apă potabilă în municipiul Bacău, iar oamenii ar putea avea din nou apă la robinete în cursul zilei de joi. Primăria Bacău a organizat mai multe puncte de unde oamenii pot ridica sticle de apă potabilă.
Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a afirmat că avaria a avut loc pe un tronson unde s-a petrecut şi cea din 2018, care a lăsat Bacăul fără apă mai multe zile.
“Avaria conductei cu apă a avut loc pe tronsonul <<reabilitat>> în 2012, un tronson cunoscut şi pentru avaria din 2018, când Bacăul a rămas fără apă multe zile. Ajuns la locul avariei, am aflat că în proiectul tehnic de modernizare apare conducta DN1000, dar pe teren se regăsesc nejustificat reducţii la DN800, aval şi amonte de un cot de aproximativ 15 grade. Lipsa unui masiv de ancoraj, în condiţiile unei presiuni mari de lucru (min 15 atm) a dus, în mod firesc, la o demufare. Cauzele acestor neconformităţi şi modul în care s-a realizat recepţia la acel moment le vom analiza ulterior. Acum prioritară este remedierea avariei”, a transmis edilul.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a precizat că a fost informat de Compania Regională de Apă Bacău că lucrarea ar putea dura până miercuri seara, la care se adaugă încă 24 de ore până la reumplerea instalaţiei.
Lucian Viziteu a mai anunţat că, în mai multe puncte din oraş, este distribuită apă potabilă. De asemenea, poliţiştii locali şi reprezentanţii Direcţia de Asistenţă Socială vor duce apă persoanele care sunt în carantină. Totodată, apa va ajunge şi la unităţile de învăţământ.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, a verificat dacă staţia de la Gherăieşti şi cele 93 de puţuri de captare funcţionează la parametri normali.
“Având în vedere avaria la conducta de apă de la Valea Uzului, în urma căreia sunt afectaţi cetăţenii municipiului Bacău, am făcut de urgenţă verificări, pentru a mă asigura că staţia de demanganizare Gherăieşti şi cele 93 de puţuri de captare funcţionează la parametri normali. Atât staţia cât şi cele trei fronturi de captare sunt în perfectă stare şi pot asigura oricând cuplarea la rezerva de apă a Bacăului. Operaţionalizarea rezervei de apă de către primărie este ultimul pas pentru ca oraşul să beneficieze de o sursă alternativă de alimentare! Staţia de demaganizare şi puţurile de captare, pot asigura furnizarea apei pentru o perioadă de maximum 3 zile, timp în care echipele de intervenţie de la CRAB pot remedia avaria. A venit momentul ca investiţia făcută la rezerva de apă să-şi dovedească, în sfârşit utilitatea”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.
El a mers în vizită şi la Spitalul Judeţean Bacău, constatând că sursa proprie de alimentare cu apă este funcţională, iar activitatea medicală şi siguranţa pacienţilor internaţi nu sunt afectate.
Luni seara, a apărut o avarie pe conducta de transport apă brută Valea Uzului – Bacău, în oraşul Dărmăneşti. De această avarie nu sunt afectaţi consumatorii din municipiul Bacău, care sunt alimentaţi direct din staţia de pompare Gherăieşti.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.