Zeci de persoane din zonele Bucureşti-Ilfov au avut nevoie de ambulanţă după ce li s-a făcut rău în timp ce se aflau în spaţii publice. În mai multe cazuri persoanele au prezentat simptome de leşin în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă.
„De dimineaţă de la ora 7:00 şi până la ora 15:00 s-au înregistrat 577 de solicitări. Dintre acestea, 350 de solicitări au fost pentru urgenţe de Cod roşu, respectiv cazuri foarte grave, şi de Cod galben, cazuri grave. Comparativ cu ziua de ieri, creşterea la numărul total de solicitări este cu 4,38%, iar în ceea ce priveşte urgenţele, creşterea este de 9,72%. Au fost şi 38 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 15 dintre ele prezentând senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, respectiv lipotimii, iar o persoană a căzut, şi-a pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp”, a declarat, pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.
Medicul a recomandat evitarea expunerea voluntară la soare, plimbările lungi şi sportul în intervalul 11:18. se recomandă haine din fibre naturale, de culoare deschisă şi acoperirea capului. În ceea ce priveşte alimentaţia, trebuie evitat consumul excesiv de proteine sau lipide, dar şi consumul de alcool, cafeină şi băuturi dulci, care accentuează deshidratarea
Evenimente
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Persoanele vulnerabile – sugari, copii mici, vârstnici, persoane cu boli cronice – trebuie în mod deosebit să evite expunerea la soare şi trebuie hidrataţi la timp şi ţinuţi în încăperi corect ventilate.
Persoanele cu boli cronice trebuie să-şi ia la timp medicaţia şi să alterneze perioadele de stat în soare cu cele în care se adăpostesc la umbră.
„Când ieşim la cumpărături nu vom lăsa nici măcar pentru câteva minute copiii în maşină, chiar dacă ei au adormit şi nu vrem să-i deranjăm, nici animalele de companie nu trebuie lăsate în maşină, închise. Există riscul de a le produce mari probleme de sănătate pentru că într-o incintă închisă cum este autoturismul, în plin soare, temperatura creşte cu aproape un grad pe minut, astfel încât copiii sau animalele de companie pot suferi din această cauză”, a precizat Alis Grasu.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.