Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat, joi, că pentru alegerile prezidenţiale va fi „un număr record de secţii de votare” în străinătate, adică peste 900.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Toni Greblă a declarat, într-o conferinţă de presă, că dintr-o discuţie preliminară avută cu reprezentanţii Ministerului de Externe a reieşit că pentru alegerile prezidenţiale ”vor fi cel puţin câte secţii de votare au existat pentru alegerile europarlamentare”.

„Într-o discuţie preliminară avută cu Ministerul de Externe, cu care avem o foarte bună colaborare, s-a stabilit că cel puţin câte secţii de votare au existat pentru alegerile europarlamentare, adică peste 950, vor fi organizate şi pentru alegerea Preşedintelui României. Şi, repet, este un număr record de secţii de votare pe care România le deschide în străinătate. Nici o altă ţară din lume nu deschide peste 900 de secţii de votare în străinătate”, a declarat Toni Greblă.

Preşedintele AEP a mai spus că Ministerul de Externe va comunica Autorităţii Electorale Permanente, până la începutul lunii noiembrie, numărul secţiilor de votare pe care preconizează să le deschidă în străinătate.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc în 24 noiembrie, iar turul al doilea în 8 decembrie.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Au fost validate candidaturile a 14 pretendenţi la fotoliul de Preşedinte al României. Biroul Electoral Central a publicat recent macheta buletinului de vot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.