Părinţi, rude şi prieteni ai celor 64 de tineri care au murit în Colectiv în urmă cu nouă luni s-au adunat în faţa clubului, la slujba de pomenire, oficiată de un sobor de preoţi. Tragedia din 30 octombrie 2015 a schimbat sute de vieţi pentru totdeauna, iar părinţii şi soţii care i-au pierdut pe cei dragi în urmă cu nouă luni încă aşteaptă răspunsuri şi “să se facă dreptate”.
La slujba de pomenire, oficiată în faţa clubului Colectiv - locul unde în fiecare zi de 30 din ultimele nouă luni familiile celor 64 de tineri decedaţi, dar şi cei care au reuşit să scape cu viaţă din incendiu se adună pentru a aprinde lumânări şi a aduce flori sau amintiri - au venit, sâmbătă, doar câteva persoane.
Rudele celor decedaţi şi cei care atunci au fost răniţi nu mai vor să povestească prin ce au trecut în 30 octombrie 2015 şi nici cum le-a fost viaţa în ultimele nouă luni. Unii vor doar “să se facă dreptate”, să nu se mai întâmple o asemenea tragedie, să moară tineri care merg la un concert.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Unii încă plâng atunci când îşi amintesc ce a fost în seara incendiului, alţii spun doar că “rezistă” şi merg mai departe, rămânând cu speranţa că cei vinovaţi îşi vor primi pedeapsa.
Soborul de preoţi a oficiat slujba parastasului pentru cei 64 de tineri care au murit în Colectiv, Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, spunând că, prin aceste slujbe, amintirea celor decedaţi rămâne vie în sufletele celor care i-au iubit.
"Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă împuternicească, să vă mângâie şi să vă întărească. În acelaşi timp, să vă dea putere să îi pomeniţi, pentru ca astfel să le păstraţi vie prezenţa lor în sufletele şi în inimile dumneavoastră, aşa cum şi tinereţea pe care au avut-o la acest moment al trecerii a adus atâta bucurie în sufletele dumneavoastră. Dumnezeu să-i ierte!", a spus părintele Aurel Mihai, în cuvântul rostit după slujbă.
Preotul a spus că, la fiecare Sfântă Liturghie, preoţii îi pomenesc pe cei care au murit în Colectiv.
În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.
Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.