Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, despre lucrările la Planşeul din Piaţa Unirii, că după ce primăria sectorului 4 ia toate avizele, o să emită autorizaţia pentru că este o chestiune care trebuie făcută, el arătând că interesul este ca lucrarea să se facă, dar numai să se facă legal. Nicuşor Dan a mai spus că lucrarea ar urma să dureze în jur de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News, despre situaţia de la Planşeul Unirii, că în momentul de faţă au emis un certificat de urbanism la început de septembrie, iar în baza celui certificat primăria Sectorului 4 trebuie să facă un proiect tehnic.

”Asta înseamnă detalierea, tot ce vor ei să facă acolo şi cu proiectul ăsta tehnic să se ducă la mai mulţi avizatori. Ce mai importanţi sunt cei care au structuri, Metrorex, pentru că sunt perete în perete cu ei, Apa Nova, pentru că lucrează deasupra lor şi în momentul în care toate astea sunt gata, evident că o să emitem autorizaţia pentru că este o chestiune care trebuie făcută.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Întrebat cât durează toate autorizaţiile acestea, primarul a precizat că depinde de avizator şi că în opinia sa nu ar trebui să dureze mai mult de două-trei luni.

”Interesul nostru este ca lucrarea să se facă, dar numai să se facă legal, să nu fim noi în situaţia să facem lucrări cum s-au făcut la pasajul Unirii, unde am avut accidente, cum a fost Buzeşti, unde a stat şantierul doi ani. Aşa faci când dai în regim de urgenţă şi te trezeşti pe şantier că nu ai prevăzut toate lucrurile pe care trebuia să le prevezi în proiectare”, a subliniat el.

Despre amploarea lucrării de la Piaţa Unirii, primarul a precizat că, după unele variante de proiect pe care le-a văzut, ar urma să dureze 2 ani.

”Sunt trei tronsoane acolo, un tronson este în parc, nu deranjează practic pe nimeni, iar al 2-lea tronson prevede închiderea podului de la Hanul lui Manuc, şi cu o circulaţie alternativă şi al 3-lea tronson, închiderea Bulevardului Unirii, tronsonul din parc şi circulaţia pe cele două bretele din jur”, a arătat primarul.

Întrebat ce le spune oamenilor care se tem să treacă pe acolo, Nicuşor Dan a precizat că ”persoanele care trebuie să evalueze chestiunea aceasta sunt experţi autorizaţi de statul român şi niciunul dintre ei nu spune că e un pericol public acolo”.

”A fost făcută o expertiză în 2024 şi nivelul este acelaşi cu nivelul de siguranţă la jumătate din podurile şi pasajele din Bucureşti”, a declarat Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.