Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat miercuri că în fiecare judeţ al ţării avem un centru pentru victimele oricărui tip de violenţă, care este cu caracter secret, unde beneficiază de consiliere psihologică, de sprijin, de alimentaţie, de vouchere şi inclusiv tot ceea ce înseamnă identificarea unui loc de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În fiecare judeţ al ţării avem un centru pentru victimele oricărui tip de violenţă, este cu caracter secret, adresa. În momentul în care Poliţia este sesizată la numărul 0 800 500 333, prin STS, intervine, sustrage victima din acel mediu şi în cazul în care nu are unde să locuiască, este dusă în aceste centre protejate”, a spus în emisiunea România Politică de la Prima News ministrul Natalia Intotero.

Ea a precizat că victimele beneficiază în aceste centre protejate de consiliere psihologică, de sprijin, de alimentaţie, de vouchere şi inclusiv tot ceea ce înseamnă identificarea unui loc de muncă. ”Avem centrele unde sunt mamele minore, tot un fel de lcouinţe protejate. Marea majoritate a mamelor minore ajung în această situaţie în urma unor abuzuri sexuale şi de multe ori a unor rude”, a completat Intotero.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Despre numărul de mame minore, ministrul a admis că ultima statistică, de anul trecut, arăta că eram campioni.

”Am încercat să venim în sprijinul acestora, să nu ajungă să îşi abandoneze copii, să le oferim condiţii de locuire, hrană, susţinere pentru copii şi acea indemnizaţie de 700 de lei, pe lună, cu condiţia s meargă la şcoală. Şi în timpul în care merg la şcoală copiii să rămână în subordinea direcţiilor de protecţie a copilului”, a arătat Natalia Intotero.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.