Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natali Intotero, anunţă, joi seară, finalizarea primelor şase centre de zi pentru copiii expuşi riscului de separare de familie. Trei dintrre ele au capacitate de 42 de locuri, iar unul are apacitate de aproape 280 de beneficiari. Trei dintre centrele care oferă consiliere şi sprijin social, masă caldă şi ore remediale sunt în judeţul Dolj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Primele 6 centre de zi destinate sprijinirii copiilor vulnerabili sunt gata să-şi deschidă porţile, graţie finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Aceste centre oferă servicii esenţiale de consiliere şi sprijin social, masă caldă şi ore remediale, prevenind astfel separarea copiilor de familiile lor”, a scris, joi seară, pe Facebook, Natalia Intotero.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a prezentat şi lista centrelor finalizate:

  1. Călineşti, Argeş – 45 de copii beneficiari
  2. Sarasău, Maramureş – 63 de copii beneficiari
  3. Afumaţi, Dolj – 42 de copii beneficiari
  4. Coţofenii din Dos, Dolj – 42 de copii beneficiari
  5. Galicea, Dolj – 279 de copii beneficiari
  6. Eremitu, Mureş – 42 de copii beneficiari

”PNRR înseamnă reforme şi un mod de viaţă. Locul copilului este alături de familie, iar rolul nostru este să facem tot posibilul ca toţi copiii să crească în siguranţă în familiile lor. Felicit toţi primarii care şi-au dus la îndeplinire proiectele şi le urez succes celor care sunt pe ultima sută de metri!”, a mai transmis Intotero.

Potrivit ministrului, obiectivul proiectului este sprijinirea a până la 4.500 de copii din comunităţi vulnerabile prin intermediul a 159 de centre de zi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.