Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a avut, joi, o videoconferinţă cu managerii de spitale pe tema reorganizării circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în unităţile sanitare. Voiculescu a precizat că tot mai multe unităţi sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri şi a cerut spitalelor şi direcţiilor de sănătate publică se evalueze posibilitatea realizării de circuite complet separate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Ministrul Sănătăţii a vorbit despre necesitatea ca fiecare spital, alături de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, să evalueze infrastructura şi capacităţile de a organiza activitatea medicală pe fluxuri separate pentru pacienţi, astfel încât cazurile COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID-19 să crească accesibilitatea şi calitatea serviciilor medicale de care au nevoie”, a transmis, joi seară, Ministerul Sănătăţii. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Vrem să creştem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienţii COVD-19, cât şi pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecţiuni. Tot mai multe unităţi sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate şi a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aştept o propunere de planificare a capacităţilor la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unităţile medicale privind încadrarea COVID-19”, a declarat, la rândul său,  ministrul Vlad Voiculescu.
 
La videoconferinţă au participat şi secretarii de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Andreea Moldovan şi dr. Ioana Mihăilă.
 
Ministerul Sănătăţii derulează în prezent un proces de centralizare şi analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza şi circuite separate pentru pacienţii non-COVID-19 şi, pe de altă parte, de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19.
 
În cadrul videoconferinţei s-a discutat şi despre Memorandumul propus de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene împreună cu Ministerul Sănătăţii care urgentează alocarea a 50 de milioane de euro, fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru creşterea siguranţei pacienţilor în spitale şi pentru care urmează să fie finalizat în curând Ghidul pentru apelul de finanţare, după care vor putea fi lansate finanţările. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.