Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, încurajează raportarea infecţilor nosocomiale, amintind că noii indicatori de performanţă în ceea ce priveşte activitatea managerilor de unităţi sanitare sunt de natură ”să stimuleze această raportare, nu să o îngroape”. Ministrul atrage însă atenţia asupra faptului că sunt spitale ”care sunt reticente să-şi dezvolte compartimente sau laboratoare de microbiologie”, iar în acest context Alexandru Rafila arată că ”fără aceste tipuri de laboratoare, controlul infecţiilor nu poate fi făcut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Se desfăşoară acum investiţii serioase în 120 de spitale din România, m-aş bucura să profite cele 120 de spitale de fondurile alocate din PNRR şi să se concentreze pe combaterea infecţiilor, care înseamnă reabilitare de săli de operaţie, de exemplu, instalare de sisteme de filtrare a aerului, instalare de sisteme care să facă curăţenie şi dezinfecţie la standarde înalte sau alte tipuri de reabilitări care permit o îmbunătăţire a activităţii spitalului respectiv”, a declarat, marţi, Alexandru Rafila. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a anunţat că la finalul anului va exista un raport privind infecţiile nosocomiale.
 
”E bine că suntem pe un trend ascendent, mai ales că am schimbat şi modul de raportare a indicatorilor de performanţă a managerului care să stimuleze această raportare, nu să o îngroape. Lucrul asupra căruia revin: sunt încă spitale care sunt reticente să-şi dezvolte compartimente sau laboratoare de microbiologie. Fără aceste tipuri de laboratoare, controlul infecţiilor nu poate fi făcut”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.