Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că din cele 1.400 de clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi, peste 300 funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar 728 nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ioana Mihăilă a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că a semnat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, un parteneriat pentru realizarea unei baze de date a situaţiei în care se află spitalele.  
“Am identificat peste 400 de unităţi medicale cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. Aceasta face referire printre altele, la riscul seismic, la eficienţa energetică şi la riscul de incendiu. (...) Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităţilor sanitare cu paturi şi vorbim de clădiri, nu de unităţi sanitare, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, 52 sunt autorizate parţial, 302 clădiri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dintre acestea 120 au aviz, iar 728 de clădiri nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu”, a declarat ministrul Sănătăţii. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Radu Văcăreanu, a explicat în cadrul conferinţei de presă în ce constă parteneriatul încheiat cu Ministerul Sănătăţii. 
“Între Ministerul Sănătăţii şi Universitate a intervenit un protocol prin care noi ne angajăm să sprijinim din punct de vedere tehnic corectarea acestor informaţii, Ministerul Sănătăţii să ne ofere sprijinul pentru a avea acces la aceste informaţii şi pe aceste baze am construit un chestionar în care vom regăsi informaţii despre riscul seismic, eficienţă energetică şi riscul la incendiu, chestionar pe care îl vom completa cu o reţea formată din cadre didactice de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi vom fi sprijiniţi în acest demers de Inspecţia de Stat în Construcţii şi de Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri”, a afirmat Radu Văcăreanu. 
Ministrul Sănătăţii a mai precizat că prioritare pentru investiţii ar trebui să fie spitalele care nu au autorizaţie de securitate la incendiu. 
“Sunt 400 de unităţi sanitare. Unele dintre aceste unităţi sanitare funcţionează în structuri de tip pavilional, adică funcţionează în mai multe clădiri. Cred că vom începe verificările cu acelea, dar asta trebuie să discutăm cu colegii care sunt voluntari. Eu anticipez că vom începe verificările cu acele clădiri care nu au autorizaţie la incendiu pentru că ele ar trebui să fie prioritare. În funcţie de datele obţinute şi de gradul de nesecuritate pe care aceste clădiri îl au vor realiza prioritizarea pentru investiţiile preponderent din fonduri europene pentru următorii ani”, a mai declarat Ioana Mihăilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.