Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, marţi seară, că toate habitatele degradate din Natura2000 vor fi inventariate în 2022, iar 2023 vor fi plantaţi puieţi pentru regenerarea siturilor. De asemenea, ministrul face apel pentru denunţarea tuturor cazurilor de defrişare.
”Imaginile de mai jos vin, de obicei, cu etichetele "defrişare", "furt" şi alte asemenea. Spre deosebire de furturile din judeţul Maramureş, care nu au fost urmate de condamnări în procese penale nici până în ziua de astăzi, aceste poze de mai jos vin din Munţii Bistriţei şi arată un dezastru ecologic provocat de natură, de furtunile de acum 5 ani”, a scris, marţi seară, pe Facebook, ministrul Mediului, alături de mai multe fotografii.
De asemenea, ministrul a adăugat şi fotografii care arată că zona a fost împădurită.
”Imaginile cu puieţii de 2-3 ani ne prezintă, însă, o abordare responsabilă, legală şi orientată spre viitor. După exploatarea masei lemnoase doborâte de furtună, au fost plantaţi pe cele aproximativ 600 de hectare peste 2 milioane de puieţi. În câţiva ani, vom avea pe aceşti versanţi o pădure superbă, tânără, îngrijită. În locul habitatului distrus vom putea admira o pădure sănătoasă de molid”, a mai scris ministrul.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Acesta anunţă că, în anul 2022, vor fi evaluate toate habitatele degradate din Natura2000.
”În 2023 plantăm puieţi pentru a începe regenerarea siturilor”, a mai scris ministrul.
Acesta face apel la toată lumea să sesizeze ric activitate de tăiere masivă d lemn: ”Daca aveţi cunoştinţă de activităţi de tăieri masive de păduri vă rugăm să sesizaţi Garda Forestieră din judeţul dumneavoastră”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.