Ministerul Sănătăţii solicită Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) ca medicii stomatologi din Timiş să îşi exercite dreptul de vot la alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România după ce acest judeţ fusese exclus din lista cu privire la numărul membrilor birourilor executive, al membrilor consiliilor colegiilor teritoriale, al reprezentanţilor colegiilor teritoriale în adunările generale şi al supleanţilor pentru consiliile colegiilor teritoriale şi pentru Adunarea Generală Naţională.
Ministerul Sănătăţii a transmis un răspuns către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.
“Am luat la cunoştinţă decizia CEC CMSR nr. 63/5.11.2023, în care am remarcat faptul că judeţul Timiş nu este inclus în anexa cu privire la numărul membrilor birourilor executive, al membrilor consiliilor colegiilor teritoriale, al reprezentanţilor colegiilor teritoriale în AG şi al supleanţilor pentru consiliile colegiilor teritoriale şi pentru AGN, aspect pe care îl considerăm inacceptabil, deoarece elimină dreptul unui număr semnificativ de medici stomatologi de a îşi exercita profesia în mod legal şi de a îşi exercita dreptul de vot”, se arată în documentul de la Ministerul Sănătăţii, semnat de secretarul de stat Tiberius Brădăţan.
Acesta mai menţionează că CMSR trebuie să ia măsuri urgente pentru ca medicii stomatologi din Timiş să îşi poată exercita dreptul de vot.
“Având în vedere faptul că situaţia colegiului teritorial al medicilor stomatologi din judeţul Timiş vulnerabilizează un număr semnificativ de medici stomatologi, care nu îşi pot exercita dreptul de liberă practică în legalitate, vă rog să luaţi măsuri urgente pentru asigurarea dreptului de practică în condiţiile legii pentru medicii stomatologi din judeţul Timiş, precum şi pentru asigurarea unui proces electoral transparent şi corect, în care medicii stomatologi cu drept de liberă practică din judeţul Timiş să îşi poată exercita dreptul de vot în procesul electoral aflat în desfăşurare.
În cazul în care această situaţie nu se va soluţiona, Ministerul Sănătăţii va face toate diligenţele legale în acest sens”, a menţionat Tiberius Brădăţan.
Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), filiala Timiş anunţase că medicii stomatologi din acest judeţ au fost lăsaţi fără drept de vot după ce Comisia Electorală Centrală care se ocupă de organizarea alegerilor pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România a omis judeţul Timiş din anexa ei.
”„Comisia Electorală Centrală pentru organizarea alegerilor pentru conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România a lăsat fără drept de vot peste 1.900 de medici stomatologi din Timiş. Cu patru zile înaintea datei alegerilor pentru colegiul medicilor dentişti din judeţul nostru, decizia comisiei electorale centrale nr 63 din 5 noiembrie 2023 omite în anexa ei Timişul din lista judeţelor României! România nu mai are 41 de judeţe, ci 40 plus capitala. Deşi chiar pe site-ul Colegiului Medicilor Stomatologi din România figurează în judeţul Timiş peste 1.900 membri activi, aceştia înseamnă ca sunt în regulă şi atunci ar trebui să să voteze. Atfel, dacă nu suntem activi, urmează să ne închidă cabinetele cu poliţia la uşă? Ne înscriem în colegiul medicilor stomatologi din Ungaria sau Germania? Că până la urmă suntem în UE. Poate ei ne vor, dacă Bucureştiul nu ne vrea”, a acuzat Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), filiala Timiş.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.