Bugetul Ministerului Sănătăţii este suplimentatcu aproape 2 miliarde de lei din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului, printr-o Hotărâre aprobată joi de Guvern. Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) primesc suplimentar 930 de milioane de lei, în timp ce alte programe prioritare, cum ar fi dotarea infrastructurii spitaliceşti cu echipamente, dar şi centrele de arşi grav de la Timişoara, Tg. Mureş şi Bucureşti primesc de asemenea suplimentări de buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii cprimeşte o suplimentare a bugetului finanţată direct din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziţia Guvernului. Cele 1,9 miliarde de lei vor finanţa programele prioritare ale ministerului, cum ar fi investiţii în infrastructura spitalicească (200 milioane de lei), sau construcţia celor trei centre mari dedicate pacienţilor cu arsuri grave din Timişoara, Bucureşti şi Tg. Mureş.

În proiectul de act normativ adoptat joi de guvern este specificată structura defalcată a destinaţiilor prioritare pentru suplimentarea bugetară de aproape două miliarde de lei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Investiţii prioritare pentru sistemul de sănătate:

  •  930 milioane lei: suplimentarea bugetului pentru serviciile  de urgenţă (UPU/CPU) şi a Serviciilor Judetene de Ambulanţă
  • 210 milioane lei: suplimentarea programelor de acţiuni prioritare pentru ATI, AVC, Infarct miocardic acut, Traumă, Neonatologie, recuperare post-AVC.
  • 125 milioane lei: suplimentarea finanţării constructiilor avansate ale celor trei centre de arşi grav (Timisoara, Tg. Mures, Bucureşti), program derulat în parteneriat cu Banca Mondială.
  •  200 de milioane lei: investiţii în infrastructura spitalicească şi pentru dotoarea cu echipamente medicale.
  • 310 milioane lei: asigurarea fondurilor necesare plătii drepturilor salariale ale personalului plătit din bugetul de stat (DSP, SAJ, MS).

Ministerul Sănătăţii funcţionează pe un buget de aproximativ 19 miliarde de lei în 2024, în creştere cu peste 30% faţă de anul precedent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.