Ministerul Sănătăţii a alocat deja peste 400 de milioane de euro pentru digitalizarea sistemului medical cu fonduri din PNRR, proiectele vizând sistemele informatice ale CNAS, fluxurile administrative şi financiare din Ministerul Sănătăţii şi interoperabilitatea cu spitalele; spitalele şi conectarea acestora la platformele digitale existente la nivel naţional, precum şi realizarea unui sistem naţional de telemedicină. Proiectele concrete realizate deja de Ministerul Sănătăţii includ 207 spitale care au primit fonduri pentru digitalizare, urmate de digitalizarea tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică şi a tuturor Serviciilor de Ambulanţă din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a alocat deja 2 miliarde de lei (peste 400 de milioane de euro) din fondurile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi din Programul Sănătate pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România: 500 milioane de lei pentru digitalizarea sistemelor informatice ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS); 500 milioane de lei pentru digitalizarea fluxurilor administrative şi financiare din Ministerul Sănătăţii şi pentru interoperabilitatea cu spitalele; 800 milioane de lei pentru digitalizarea spitalelor şi conectarea acestora la platformele digitale existente la nivel naţional; 200 milioane de lei pentru realizarea unui sistem naţional de telemedicină.

Proiectele concrete realizate deja de Ministerul Sănătăţii includ 207 spitale care au primit fonduri pentru digitalizare, urmate de digitalizarea tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică şi a tuturor Serviciilor de Ambulanţă din România.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Datele au fost prezentate de secretarul de stat responsabil cu implementarea PNRR în domeniul sănătăţii Alexandru Rogobete la masa rotundă „Securitate cibernetică pentru sistemele digitale din sănătate”, organizată de Ambasada României la Bruxelles.

În intervenţia sa despre viziunea pe care ţara noastră o are cu privire la digitalizarea sistemului de Sănătate, oficialul român s-a referit la principalele direcţii în care vor fi utilizate fondurile obşinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform unui comunicat.

“Am fost onorat să fiu invitat şi să particip la această masă rotundă, organizată de Ambasada României la Bruxelles. Am prezentat viziunea României pentru digitalizarea sistemului de Sănătate, un demers menit să integreze toate componentele şi să asigure interoperabilitatea cu sistemele existente”, a declarat Alexandru Rogobete, subliniind că toţi paşii făcuţi deja demonstrează angajamentul ţării de a moderniza infrastructura medicală inclusiv prin utilizarea celor mai noi tehnologii.

”Într-un sistem medical, digitalizarea permite acces rapid la date medicale, diagnostic precis şi tratamente personalizate, facilitând astfel îngrijirea eficientă şi sigură a pacienţilor. Tehnologiile digitale avansate reduc erorile umane şi îmbunătăţesc comunicarea între profesioniştii din domeniul medical. La sfârşitul zilei, pacientul primeşte servicii medicale de înaltă calitate.Pe lângă aceste aspecte, digitalizarea asigură şi o securitate a datelor. Implementarea soluţiilor solide de securitate cibernetică este esenţială pentru protejarea informaţiilor personale şi medicale ale pacienţilor împotriva accesului neautorizat, furtului de identitate şi atacurilor cibernetice”, se arată în comunicat.

“Prin asigurarea confidenţialităţii şi integrităţii datelor medicale sensibile, România îşi reafirmă angajamentul de a crea un mediu digital sigur pentru toţi actorii din sistemul de sănătate”, a completat Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.