72,58% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului de definitivat au promovat, potrivit datelor transmise, marţi, de către Ministerul Educaţiei. Au fost obţinute 65 de note de 10, dar 344 de candidaţi au luat note sub cinci, în uşoară scădere faţă de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatele înregistrate la proba scrisă organizată în cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar au fost publicate astăzi, 30 iulie, pe site-ul dedicat şi în centrele de examen. Potrivit metodologiei, proba scrisă este parte constitutivă a examenului, iar nota obţinută are o pondere de 70% în calculul mediei finale (care trebuie să fie cel puţin 8/opt pentru a asigura promovarea)”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în această sesiune, proba scrisă a fost susţinută la 99 de discipline de către 8.072 de candidaţi (94,59% dintre cei 8.534 de candidaţi cu drept de participare) în 42 de centre de examen.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Au avut dreptul de a susţine proba scrisă doar candidaţii care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologie:

  • stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
  • calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru anul şcolar în curs;
  • cel puţin media 8 - media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

”Dintre cei 8.072 de candidaţi prezenţi, 228 de candidaţi s-au retras, 5 candidaţi au fost eliminaţi (pentru fraudă sau pentru nereguli la susţinerea probei scrise în raport cu prevederile metodologiei), iar lucrările a 3 candidaţi au fost anulate în perioada de evaluare pentru nerespectarea prevederilor metodologice privind redactarea acestora. Lucrările au fost evaluate digitalizat”, a mai transmis ministerul.

Potrivit datelor transmise de oficialii instituţiei, din totalul celor 7.836 de candidaţi cu note la proba scrisă, 5.154 de candidaţi s-au situat pe tranşa de note 7,50 - 10. Dintre aceştia, 65 de candidaţi au fost notaţi cu 10, iar 457 de candidaţi au primit note între 9,50 şi 9.99.

Cu note sub 5 au fost evaluate lucrările a 344 de candidaţi, număr în uşoară scădere, comparativ cu anul trecut (394).

”Reamintim faptul că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele examenului, inclusiv proba scrisă. Astfel, în contextul afişării rezultatelor iniţiale, 5.687 de cadre didactice (72,58%) au promovat şi, implicit, au obţinut definitivarea în învăţământ (dintre aceştea, 58 de cadre didactice au promovat cu media 10). Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Conform calendarului aprobat, contestaţiile se depun la centrele de examen, marţi, 30 iulie (până la ora 20:00) şi miercuri, 31 iulie (până la ora 12:00).

Rezultatele finale vor fi afişate în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 6 august.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.