Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, joi, în Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Ministerul Apărării, aceasta este cea de-a patra serie de trei aeronave F-16 sosite în ţară, din cele cumpărate de România de la Regatul Norvegiei, împreună cu pachetul de bunuri şi servicii aferent.

Finalizarea recepţiei întregului lot este estimată pentru finalul anului 2025.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Achiziţia aeronavelor şi a pachetului de bunuri şi servicii asigură creşterea securităţii României prin executarea apărării spaţiului aerian naţional şi flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.vConform Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană, în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene», Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziţie a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic iniţial şi a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii)”, se arată în comunicatul citat.

Ministerul Apărării precizează că avioanele vor fi livrate în stare operaţională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziţie, de minimum 10 ani, către avioanele de generaţia a V-a, ceea ce face ca achiziţia avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două ţări NATO aliate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.