Ministerul Apărării anunţă că miercuri s-au confirmat elemente de dronă şi în zona localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea şi s-au pus în aplicare procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii. Potrivit MApN, au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităţilor Plauru şi Periprava, jud. Tulcea.
”În ultimele zile, echipele mixte de specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale şi din alte structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, au continuat acţiunile de cercetare în teren pentru căutarea unor eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forţele ruse asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina”, anunţă Ministerul Apărării.
Potrivit MApN, ”au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităţilor Plauru şi Periprava, jud. Tulcea”.
”Miercuri, 31 iulie, s-au confirmat elemente de dronă şi în zona localităţii Ceatalchioi, jud. Tulcea. S-au pus în aplicare procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii”, spune ministerul.
În ceea ce priveşte alte zone de incidenţă despre care au existat referiri în spaţiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculiţel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezenţa acestora.
MApN face precizarea că toate locaţiile identificate drept zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură.
”Ministerul Apărării Naţionale a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Reiterăm, de asemenea, mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, se menţionează în comunicatul oficial al Ministerului Apărării.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.