Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că va acorda ajutoare financiare pentru familiile militarilor decedaţi în accidentul din judeţul Argeş şi pensii pentru copiii acestora. Sumele ajutoarelor financiare sunt cuprinse între 30.000 şi 60.000 de mii lei, în funcţie de gradul pe care militarii îl aveau. Totodată, Ţuţuianu a dispus ca duminică la înmormântarea militarilor să participe cadre cu funcţii de comandă din MApN.
”Ministerul Apărării acordă un ajutor de deces pe legea bugetului de stat, un ajutor - două solde - pe legea 80/1995, un ajutor de trecere în rezervă pe legea 284 şi un ajutor de trecere în rezervă în baza aceleaşi legi 284. Am şi făcut calculele necesare. Pentru persoanele decedate respectiv Toma Mihai Ionuţ - 64.309 lei, pentru Catană Emilian George suma este de 40.723 lei, pentru Toader Petre Cristian suma stabilită este de 38.533 lei. Fac precizarea că caporalul Catană Emilian George are un copil şi urmează să primească o pensie de 1.065 lei, iar caporalul Toader Petre Cristian, de asemenea, un copil pentru care urmează să primească familia o pensie de 775 de lei. Imediat ce intră în sistemul de învăţământ începând cu clasa zero până la 26 de ani dacă studiile sunt neîntrerupte, copiii vor beneficia de burse de studii”, a declarat Ţuţuianu.
De asemenea, el a precizat că în legislaţie sunt prevăzute şi anumite drepturi cum ar fi încadrarea soţului şi/sau a copiilor în funcţii militare în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Apărării şi acordarea unor burse.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Vă precizez că dacă vorbim de indemnizaţii cuantumul e de 3.100 de lei azi, bursa de studiu 3.444. Vârsta copiilor nu ne pun astăzi în situaţia de a da aceste sume de bani”, a explicat Ţuţuianu.
Ministrul Apărării a dispus ca duminică la înmormântarea celor trei militari să participe cadre cu funcţii de comandă din MApN.
La rândul său, ministrul Internelor, Carmen Dan, a declarat că în conformitate cu datele centralizate la nivelul celulei de criză din MAI intervenţia de azi-noapte a durat 4 ore şi 45 de minute, ea precizând că se caută soluţii pentru găsirea unor mijloace de intervenţie în condiţii dificile.
”Acum este important să găsim împreună - Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne - o soluţie de operaţionalizare a unor mijloace de intervenţie care să permită intervenţii în astfel de condiţii dificile şi mă refer la elicoptere specializate de căutare/salvare pe timpul nopţii. Resursa existentă acum nu permite intervenţii medii şi condiţii de genul de azi-noapte. Vom analiza în cel mai scurt timp ce presupune o astfel de dotare şi care sunt costurile de operare pentru acestea”, a afirmat Carmen Dan.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.