Mii de credincioşi creştin-ortodocşi din toată ţara participă, sâmbătă după-amiază, la procesiunile de Florii. Oamenii s-au adunat la biserici, unde au asistat la slujbele în timpul cărora au fost sfinţite ramurile de salcie care evocă ramurile de finic care erau purtate de copii la intrarea lui Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

 

În bisericile din toată ţara au avut loc, sâmbătă, slujbele dinaintea sărbătorii Floriilor, în cadrul cărora şi face şi sfinţirea a ramurilor de salcie, urmate de pelerinajele organizate înainte de Florii.

În Capitală, traseul pelerinajului, stabilit de Arhiepiscopia Bucureştilor împreună cu autorităţile, pornind de la Mănăstirea Radu Vodă pe următorul traseul: Bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei şi se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sute de clerici, preoţi şi diaconi de la lăcaşurile de cult din Bucureşti şi Ilfov participă la procesiunea din Capitală, lor alăturându-li-se alte sute de credincioşi. Ca şi în alţi ani, feţele bisericeşti poartă straiele aurii şi conduc procesiunile. Procesiunea din Capitală este condusă de Episcopul Vicar Varlaam Ploieşteanul, iar la eveniment se estimează că se vor alătura, pe parcurs, participă mii de credincioşi.

La Ploieşti, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor conduce procesiunea religioasă. Pentru desfăşurarea acesteia, Bulevardul Independenţei, una dintre cele mai circulate artere rutiere din Ploieşti. Procesiuni de Florii se desfăşoară de asemenea în zeci de alte localităţi din ţară. Ramurile verzi de salcie pe care noi credincioşii le poartă pe parcursul procesiunilor reprezintă amintirea ramurilor de finic care erau purtate de copii la intrarea lui Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.