Melania Medeleanu, membru-fondator al Asociaţiei “Zi de Bine”, afirmă că proiectul “Plantaţi în amintire” se adresează mai degrabă supravieţuitorilor, precizând că a făcut la Lugoj un parc cu 100 de mesteceni, iar oamenii care au pierdut pe cineva pot adopta un copac, arborele are un cod QR care scanat îţi arată povestea omului pe care l-ai pierdut. Ea a menţionat că un parc similar va fi inaugurat în câteva zile la Oradea şi vor urma şi alte localităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Melania Medeleanu a vorbit, luni, la Prima News, despre proiectele Asociaţia “Zi de Bine”. 
“Adevărul e că, aşa cum pe vremea când făceam ştiri, îmi plăcea să pun lumina pe nedreptăţi, şi în cazul Asociaţiei “Zi de Bine”, unde avem câte o cauză pe lună, în fiecare lună susţinem un proiect social. Aşa ne alegem cauzele, despre ce se vorbeşte foarte puţin, care sunt cauzele mai degrabă puse sub preş şi unde putem să aducem lumină, să scoatem la suprafaţă şi acolo unde se poate, să rezolvăm. Şi sunt foarte conştientă că nimeni nu poate să facă de unul singur. (….) Noi la Zi de Bine suntem lună de lună cu câte o cauză socială şi suntem la proiectul cu numărul 50”, a explicat Melania Medeleanu. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea s-a referit la proiectul “Plantaţi în amintire”. 
“Pentru că vorbim despre moarte şi Înviere zilele astea, haideţi să vorbim un pic despre proiectul ”Plantaţi în amintire”, unul dintre subiectele pe care, de asemenea, vrem să punem mai multă lumină este doliul. Noi nu vorbim despre moarte, vorbim aşa atunci când se întâmplă. E singurul lucru cert din lumea asta, toţi vom muri la un moment dat sau cineva drag nouă va muri la un moment dat. Cum ar fi să vorbim despre asta şi să înţelegem ce putem face? Hai să vedem cum putem trăi dacă suntem spre capătul vieţii, cum putem face pace cu oamenii din jurul nostru, cum putem lăsa lucrurile în ordine? ”Plantaţi în amintire” este un proiect care se adresează mai degrabă supravieţuitorilor. Pentru cei care s-au dus, cei dragi care s-au dus, nu se mai poate face nimic, s-au dus. Dar unul dintre lucrurile pe care le-am auzit vorbind cu oameni care au pierdut pe cineva drag a fost: ”În jurul meu se face linişte, fie nu mă mai sună nimeni, fie oameni care mă sună, îmi spun ”Lasă, nu mai vorbi despre asta, o să treacă, timpul le vindecă”. Ceea ce nu-i adevărat””, a mai declarat Melania Medeleanu. 
Ea a menţionat că nevoia foarte multor oameni este să vorbească despre omul drag pe care l-au pierdut. 
“Şi atunci am aflat că nevoia foarte multor oameni care au pierdut pe cineva drag e, de fapt să vorbească despre omul drag pe care l-au pierdut. Câtă vreme îi mai ţin memoria, amintirea vie, atunci, într -un fel sau altul, omul acela mai trăieşte. Aşa că am făcut la Lugoj, anul trecut, pe 6.000 de metri pătraţi, un parc cu 100 de mesteceni, oamenii care au pierdut pe cineva drag au putut să adopte un copac şi fiecare copac poartă cu sine o plăcuţă cu un cod QR, pe care, dacă o scanezi, te duce pe site-ul Plantaţi în amintiri, unde vezi povestea omului pe care l-ai pierdut. Şi acolo unde am pus copaci, am pus alei şi bănci şi e pur şi simplu un parc. Nu îţi aminteşte nimic de moarte”, a mai transmis Melania Medeleanu. 
Ea a anunţat că un parc similar va fi inaugurat în câteva zile în Oradea. 
“După ce am făcut acest parc, au fost atât de mulţi oameni care ne-au scris, pentru că dorul e universal. În 20 aprilie lansăm acelaşi tip de parc ”Plantaţi în amintire” la Oradea, apoi la Bucureşti, apoi la Constanţa, apoi la Săcele. Întindem rădăcinile acestui dor şi transformăm dorul ăsta în ceva care trăieşte în copaci, în ceva viu şi, de asemenea, păstrăm cât putem de mult amintirea vie a oamenilor dragi care nu mai sunt printre noi. Asta e doar un exemplu de proiect care sigur nu rezolvă neapărat nedreptatea din lume, dar care îi ajută pe oameni să conştientizeze şi să pună un pic de lumină acolo. Şi poate ne gândim de două ori înainte cum vorbesc cu cineva care a pierdut un om drag şi îi spun, cum pot să-i fiu alături? Pentru că nu ne-a învăţat nimeni lucrurile astea”, a mai povestit Melania Medeleanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.