Dr. Emilia Milicin, medic specialist în ortodonţie şi ortopedie dentofacială, a afirmat că medicul stomatolog este primul care poate să observe dacă există probleme de înghesuire sau lipsă de spaţiu la dantura copiilor şi a precizat că în mod normal la şase, şapte ani este indicat să aibă loc primul consult ordodontic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Dr. Emilia Milicin a fost întrebată, marţi, la maratonul Medika TV: ”Sănătatea dentară în România. Inovaţii şi provocări”, când ar trebui să îşi facă griji părintele în legătură cu dinţii copiilor. 
”Medicul stomatolog este primul care poate să observe probleme de înghesuire sau lipsă de spaţiu. De multe ori pediatrii trimit la ortodont, că văd modificări de postură aşa cum ştii foarte bine că întâlnim în situaţiile de genul ăsta, la copii care au probleme de alergii respiratorii, polipi, amigdale, pentru că nu reuşesc să respire corect şi stau cu guriţa deschisă. Atunci se schimbă modalitatea în care cresc oasele. Şi evident că dinţii trebuie să încapă în baza noastră osoasă. Dacă osul nu este suficient de bine dezvoltat vom avea înghesuire. Şi atunci în mod normal, la şase, şapte anişori este primul consult ortodontic. Dar sunt anumite situaţii în care îi vedem şi mai mici fiind, diferitele afecţiuni congenitale sau situaţiile în care sunt muşcăturile inverse în care dinţii de jos vin în afara celor de sus”, a afirmat Dr. Emilia Milicin. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ea a menţionat că poate părinţilor le este greu să observe dacă sunt probleme cu dinţii copiilor, dar acest lucru poate fi făcut un medic stomatolog. 
”În mod normal, dinţii de sus trebuie să îi îmbrăţişeze pe din afară pe cei de jos, dar să nu fie nici la distanţă foarte mare. Trebuie să acopere o treime cei de sus pe cei de jos, nu foarte adânc, nu înclinaţi în faţă, ci pur şi simplu cum spun eu de multe ori, capacul la borcan  Dacă capacul este potrivit, putem să închidem borcanul. Dacă nu, nu. Şi atunci acolo într-adevăr din partea părinţilor la început e greu să depisteze ei, dar medicul stomatolog ar trebui să ştie când ar trebui măcar un consult. Poate că nu poate să-i dea un diagnostic complet, dar poate să direcţioneze, ca în cazul în care nu e nevoie, ţinut sub urmărire doar o dată la şase luni un an, dacă este nevoie de ceva, deja e perioada bună pentru a-i ajuta să le iasă dinţii cât mai drepţi posibil”, a mai explicat Dr. Emilia Milicin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.