"Marşul diversităţii”, organizat de Asociaţia Accept, care sprijină drepturile persoanelor LGBT, şi "Marşul Normalităţii”, organizat de alianţa politică BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa) din care face parte şi Partidul Noua Dreaptă, ce susţine familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, vor avea loc sâmbătă, în intervale orare diferite, în centrul Capitalei.
"Marşul Diversităţii”, aflat la a 13-a ediţie, va avea loc între orele 17.00 şi 19.30, pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei.
"Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Marşul este organizat de Asociaţia Accept, care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.
Tot sâmbătă, între orele 12.00 şi 14.30 se va desfăşura "Marşul Normalităţii”, aflat şi el la a 13-a ediţie, pe traseul Piaţa Victoriei - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bulevardul Magheru - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piaţa Universităţii - Bulevardul I.C. Brătianu - Strada Halelor - Splaiul Independenţei - Aleea Dealul Mitropoliei.
Marşul este organizat de partidele Noua Dreaptă, România Mare şi România Unită, care formează împreună Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE).
"Manifestarea va exprima protestul românilor care susţin valorile familiei tradiţionale faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării căsătoriilor homosexuale şi adopţiilor de copii de către "cuplurile" de homosexuali”, spun reprezentanţii Partidului Noua Dreaptă.
Traficul va fi restricţionat pe traseele marşurilor pe durata desfăşurării acestora.
Marşurile din anii precedenţi desfăşurate în paralel de activiştii pentru drepturile LGBT şi de Noua Dreaptă nu au fost lipsite de incidente şi, pe lângă injurii şi huiduieli, acestea s-au lăsat chiar şi cu amenzi şi arestări.
Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".
Ambasadorii la Bucureşti a 30 de state şi Reprezentanţa Comisiei Europene au dat publicităţii, miercuri, de Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei, o declaraţie comună în care îşi exprimă sprijnul şi solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.