Managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, dar şi mai multe cadre medicale ale unităţii sanitare au decis să se autoizoleze în spital, existând suspiciuni cu privire la o posibilă infectare, după ce medici de la Spitalul Militar, confirmaţi deja cu COVID 19, au intract în contact cu personalul medical de la judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, a anunţat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean desfăşurată în sistem teleconferinţă, că atât el, cât şi mai multe cadre medicale au ales să stea în spital, începând de joi, şi să nu mai plece acasă pentru a nu şi pune familiile în pericol, existând suspiciunea unor contacte cu medicii infectaţi de la Spitalul Militar Focşani.

În acest context, Mândrilă a cerut ca medicilor să le fie puse la dispoziţie locuri de carantimnă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, le-a indicat medicilor să meargă într-un centru de carantină modern, din Focşani, unde sunt dispobilile 150 de locuri.

În aceeaşi şedinţă a CJ Vrancea, directorul Spitalului Judeţean Focşani a declarat că  prioritatea zero o constituie testarea personalului medical, mai ales că mai multe cadre medicale din Spitalul Judeţean au fost expuse şi au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus.

”Totuşi, nu este vorba despre un contact direct cu pacienţi, pe fondul lipsei echipamentelor medicale”, a spus Mândrilă.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat 11 milioane de lei pentru  achiziţia în regim de urgenţă a unui aparat Real Time PCR şi a chiturilor aferente în vederea testării permanente a cazurilor.

Tot în şedinţa Consiliulului Judeţean au fost alocaţi bani şi pentru continuarea identificării şi achiziţionării de concentratoare de oxigen. Unitatea a achiziţionat în ultimele 2 luni 45 de concentratoare, dar ar mai fi nevoie de cel puţin încă 40.
De asemenea, se are în vedere cumpărarea de ventilatoare, dar şi de paturi şi alt mobilier medical, pentru o eventuală extindere a numărului de paturi în întreg pavilionul Boli Infecţioase, care a fost eliberat în totalitate şi este dedicat doar tratării pacienţilor Covid-19.

Achiziţionarea de monitoare funcţii vitale, tărgi, cărucioare transport bolnavi, stative perfuzii, combinezoane, măşti, ochelari, viziere, termometre şi biocide se află de asemenea printre priorităţi.

În şedinţa CJ, preşedintele Marian Oprişan a transmis conducerii Spitalului Judeţean Focşani că va putea folosi din aceşti bani şi pentru stimularea ori premierea medicilor care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul.

”Puteti să-i folosiţi, o parte, o sa stabilim împreună cât, inclusiv pentru stabilirea si premierea cadrelor medicale aflate in prima linie privind bătălia cu coronavirus”,  a declarat Oprişan.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.