Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani, colonel doctor Alexandru Keresztes, spune ca a identificat la nivelul unităţii sanitare pe care a preluat-o o serie de disfuncţionalităţi privind perimetrul spitalului care au fost rezolvate cu sprijinul jandarmilor vrânceni, dar şi o problema cu personalul angajat, pentru care a fost introdus un cort de triaj epidemiologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am identificat o serie de disfuncţionalităţi vizavi de perimetrul spitalului şi cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea am reuşit, ca numai după 2 zile, să izolăm perimetrul spitalului. Există o echipă mobilă de ordine publică, care asigură perimetrul spitalului şi totodată am realizat un circuit epidemiologic firesc şi necesar în aceste vremuri. La momentul acesta accesul se face pe o singură poartă accesul este controlat”, a afirmat col. dr. Alexandru Keresztes.

Noul manager interimar al Spitalului Judeţean Focşani, care la preluarea funcţiei a găsit mai mulţi angajaţi ai spitalului infectaţi cu noul coronavirus, a luat măsuri şi pentru triajul epidemilogic al angajaţilor spitalului instalând în acest sens un cort de triaj.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ne-am axat, sigur, asupra resursei umane pentru că au fost cazuri de pacienţi din rândul personalului angajat al spitalului, care şi actualmente unii dintre ei sunt internaţi în spitalul de Infecţioase, apoi o altă parte care sunt în autoizolare, la domiciliu. Acum triajul se realizează în trei puncte. Cortul din preajma punctului de intrare care este instalat recent  se adaugă celor două corturi pe care le-am găsit şi fiind puse la dispoziţia pacienţilor, unul pentru adulţi şi celălalt pentru copii, iar cel de-al treilea cort, instalat încă de săptămâna trecută asigură triajul epidemiologic al personalului angajat al spitalului, atât la intrarea cât şi la ieşirea din ture. Triajul constă în monitorizarea temperaturii corporale şi sigur se completează şi un chestionar, vizavi de principalele simptome caracteristice acestui virus”, a explicat managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

De asemenea, Keresztes a menţionat că, de săptămâna trecută, de când DSP Vrancea a pus în funcţiune aparatul real-time PCR, rezultatele testelor efectuate în Vrancea ajung mult mai repede, iar acest lucru vine in sprijinul medicilor care ştiu astfel cum să-şi adapteze conduita profesională şi unde să direcţioneze pacienţii în funcţie de diagnostic.

 

”Dacă până săptămâna trecută când  DSP a început să lucreze, testele de real-time PCR, pentru detectarea antigenului viral, analizele erau făcute la Institutul Cantacuzino Bucureşti, datorită distanţei, rezultatele erau primite la două, trei zile. La momentul acesta rezultatele ajung undeva la maxim 12 ore de la recoltare, ceea ce scurtează foarte mult timpul şi permite medicilor să-şi adapteze conduit profesională. Ceea ce ne interesează la momentul acesta, este dacă pacientul care se adresează spitalului, este sau nu este COVID pozitiv. Şi acest lucru este foarte important pentru că, de asemenea până astăzi am reuşit, împreună cu colectivul de medici ai spitalului, să identificăm un traseu al pacientului, astfel încât în funcţie de diagnosticul, pozitiv sau negativ, pacientul este dirijat acolo unde şi legislaţia, la momentul actual, o prevede printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Spitalul Judeţean Focşani este spital de non-COVID, iar Spitalul municipal Adjud este spital suport COVID”, a mai spus colonelul Alexandru Keresztes.

Nu în ultimul rând, managerul interimar a declarat că în funcţie de evoluţia situaţiei s-ar putea înfiinţa o secţie de TerapieIintensivă COVID chiar în interiorul Spitalului Judeţean „Sf. Pantelimon”.

Spaţiul a fost deja identificat la nivelul etajului al treilea al unităţii sanitare şi a fost chiar avizat la Direcţia de Sănătate Publică.

”Am reconfigurat secţiile astfel încât să se creeze o zonă pentru o nouă secţie de terapie intensivă de COVID, la acest moment spitalul din Adjud este cel care are paturi, care sunt dislocate de aici, şase paturi şi şase ventilatoare şi personal medical de anestezie, terapie intensivă care asigură starea de sănătate a pacienţilor COVID pozitiv din spitalul municipal Adjud. Ne gândim, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi de cazuistica din perioada următoare, ca această secţie de terapie intensivă pe care noi deja am şi avizat-o la Direcţia de Sănătate Publică dacă va fi nevoie, să îi dăm drumul, să intre în funcţiune şi la spitalul judeţean”, a declarat colonel dr. Alexandru Keresztes, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani.

Col. dr. Alexandru Keresztes a preluat în 13 aprilie conducerea Spitalului Judeţean Focşani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.