Mai puţin de o treime dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, anul acesta, au promovat. Statisticile prezentate de Ministerul Educaţiei arată că, în ultimii 20 de ani, procentul celor care au reuşit examenul de bacalaureat în a doua sesiune a scăzut de la peste 70, în anul 2004, la sub 30, anul acesta. Cea mai scăzută rată de promovare se înregistrează în rândul absolvenţilor liceelor tehnologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Ministerul Educaţiei a publicat astăzi, 26 august, ora 12:00, rezultatele iniţiale (înainte de înregistrarea/soluţionarea contestaţiilor), obţinute de candidaţii care au susţinut examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august 2024. Candidaţi promovaţi: 8.206 / Rată cumulată de promovare (toate promoţiile): 29,3%; Rata de promovare pentru promoţia 2024: 31,2% (5.855 de candidaţi); Rata de promovare pentru promoţiile anterioare: 25,4% (2.351 de candidaţi)”, anunţă Ministerul Educaţiei.
La probele scrise s-au prezentat 28.016 candidaţi din totalul celor 33.676 care s-au înscris la această sesiune a examenului. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 48 de candidaţi care, conform regulamentului, nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Statisticile prezentate de Ministerul Educaţiei arată că, în ultimii 20 de ani, rata de promovare a examenului de bacalaureat în sesiunea din toamnă a scăzut în mod constant. Dacă în anul 2004 71,6% dintre cei care susţineau bacalaureatul în sesiunea din toamnă promovau, anul acesta s-a ajuns ca mai puţin de unu din trei candidaţi să promoveze examenul. 
Procente mai mici ale celor care au reuşit la examen s-au înregistrat între anii 2011 şi 2017, când rata de promovare a variat între 20,4% şi 28,3%. 
Începând cu anul 2018 procentul celor care au reuşit examenul în sesiunea din toamnă a crescut uşor, fără a depăşi însă 35,4. 
Anul acesta procentul celor care au promovat examenul, înainte de contestaţii, este cu 3 mai mic faţă de anul trecut, în aceeaşi sesiune.
La nivel de judeţ, în Caraş Severin 40,1% dintre candidaţi au trecut examenul, în timp ce Bistriţa Năsăud raportează cel mai scăzut procent, 24,1%. 
 
În municipiul Bucureşti, 34,6% dintre cei care au susţinut examenul au avut medii de trecere. Cea mai ridicată rată de promovare se înregistrează în sectorul 4, unde 46,5% dintre candidaţi au obţinut diploma de bacalaureat.
Cea mai scăzută rată de promovare se înregistrează în rândul absolvenţilor liceelor tehnologice.
Din totalul celor care au participat la această sesiune a examenului, 67% sunt din promoţia curentă şi 33% din promoţii anterioare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.