Mai mulţi consumatori, în special minori, care îşi achiziţionau droguri pentru consum de la brancardierul care lucrează la Spitalul Judeţean Slatina, dar şi de la alţi membri ai reţelei de traficanţi, au fost internaţi în stare gravă în unitatea medicală din cauza substanţelor psihoactive. Potrivit anchetatorilor, timp de aproximativ un an şi patru luni, traficanţii au reuşind să vândă în municipiul Slatina peste zece kilograme de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Olt au stabilit că Ionuţ Marius Iordache, Silviu Claudiu Manda, Ana Lilea, Petrişor Rareş Denghel, Bogdan Cezar Jumate şi Leonard Ilie Lale îşi procurau drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive din municipiul Craiova sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri.

Traficanţii preparau drogurile, le ambalau şi le comercializau către diverse persoane din judeţele Olt şi Vâlcea.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din municipiul Slatina unde livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale. De asemenea, s-a constatat că în momentul în care inculpatul Iordache Marius Ionuţ avea dificultăţi în procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova”, se arată într-un comunicat al DIICOT - Structura Centrală.

Totodată, anchetatori au mai stabilit că drogurile sintetice produse “au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care, după consumarea acestor produse, au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti”.

Procurorii DIICOT Olt au stabilit că, din luna februarie 2016 , membrii reţelei de traficanţi au vândut peste 10 kilograme de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei.

Marţi dimineaţă, în timpul celor şase percheziţii domiciliare, au fost ridicate diverse cantităţi de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 mm şi sumele de 163.800 lei, 100 dolari şi 6.350 euro.

Cei şase membri ai reţelei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi  efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.