Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a elaborat şi pune la dispoziţia cetăţenilor români un pliant (de tip „Smart Flyer") care conţine informaţii utile referitoare la paşii de urmat pentru obţinerea vizei necesare pentru călătorii de scurtă şedere în Statele Unite ale Americii, în scop de afaceri sau turistic.
MAE informează că, „prin simpla accesare a QR-codurilor incluse în acest pliant, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în SUA, în scop de afaceri sau turistic, pentru mai puţin de 90 de zile, intenţionând astfel să depună cereri pentru obţinerea vizei temporare de tip B1/B2, vor fi direcţionaţi către formularul DS-160, necesar a fi completat pentru acest tip de viză şi vor afla informaţii privind achitarea taxei de viză, încărcarea unei fotografii la standardele solicitate în aplicaţie şi programarea la interviu”, arată comunicatul de presă al instituţiei.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Publicarea şi diseminarea acestui material informativ se înscrie în demersurile întreprinse constant de MAE şi celelalte autorităţi cu competenţe în domeniu pentru atingerea obiectivului urmărit de către Guvernul României, respectiv includerea României în Programul american Visa Waiver.
Pliantul este disponibil la link-ul: https://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2022/2022_pdf/flyer_viza_sua_presa.pdf
MAE reaminteşte că includerea României în Programul Visa Waiver va permite cetăţenilor români să călătorească fără viză în SUA, pentru scurtă şedere (de până la 90 de zile), în scop de afaceri sau turistic. Principalul criteriu tehnic stabilit de legislaţia americană pentru includerea în acest program, care nu permite la acest moment accesul României, este ca rata de refuz pentru vizele turistice şi de afaceri înregistrată în anul precedent să se situeze sub plafonul de 3%.
Completarea corectă şi cu acurateţe a formularului DS-160 şi selectarea tipului corect de viză (respectiv B1/B2) de către cetăţenii români care intenţionează să călătorească în scop de afaceri sau turistic va crea premisele pentru scăderea ratei de refuz şi îndeplinirea de către România a criteriului prevăzut de legislaţia americană, astfel încât obligativitatea obţinerii acestui tip de viză să fie eliminată în viitorul apropiat, mai indică sursa citată.
MAE mai recomandă cetăţenilor români să consulte cu maximă atenţie procesul de solicitare a vizei necesare pentru călătorii de scurtă şedere în Statele Unite ale Americii în scop de afaceri sau turistic şi să aplice pentru obţinerea acesteia numai după ce se asigură că îndeplinesc condiţiile necesare.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.