Primele rezultate ale celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat urmează să fie făcute publice luni, la prânz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sesiunea de toamnăm a examenului de bacalaureat a început în 8 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, de comunicare orală în limba maternă, a celor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise au început în 19 august şi s-au încheiat în 22 august.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Luni, 26 august, este programată afişarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în intervalul 12.00 – 18.00.

În intervalul 27 – 29 august are loc rezolvarea contestaţiilor, data afişării rezultatelor finale fiind 30 august.

Peste 33.600 de candidaţi s-au înscris pentru cea de a doua sesiune ai examenului naţional de bacalaureat, aceştia susţinând toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate.

Din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidaţi provin din promoţia anului 2024, în timp ce peste 11.500 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6.

CARE AU FOST REZULTATELE ANUL TRECUT ŞI ÎN PRIMA SESIUNE DE ANUL ACESTA

Anul trecut, la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale - toate promoţiile) a fost 29,8%.

”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale - toate promoţiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare. Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi (8.504), 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, arăta atunci Ministerul Educaţiei.

Rata de succes în sesiunea iunie - iulie 2024 a examenului de bacalaureat a crescut, după soluţionarea contestaţiilor, cu 1,8% pe ansamblul tuturor promoţiilor: de la 76,4% la 78,2%.

Comparativ cu procentele din sesiunile iunie - iulie din ultimii doi ani (75% - 2023 şi 75,2% - 2022), se remarcă un progres de 3%, anunţa Ministerul Educaţiei după afişarea rezultatelor finale ale examenului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.