Trei din cele cinci saloane ale Clinicii de Mari Arşi din Timişoara, precum şi sala de operaţii au fost finalizate, urmând ca anul viitor să fie terminate şi celelalte două saloane şi să fie dotată unitatea cu aparatură medicală. Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, în cadrul căruia va funcţiona clinica, spune că în prezent se caută personal medical, fiind nevoie de 50 de medici, asistenţi, infirmieri şi brancardieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primele trei saloane ale Clinicii de Mari Arşi din Timişoara sunt finalizate, urmând ca la anul să fie dotate aparatura necesară.

Clinica va funcţiona în prelungirea Casei Austria, unde în prezent pot fi îngrijiţi pacienţii cu arsuri.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Este o mândrie uriaşă pentru Spitalul Judeţean faptul că am finalizat şi ne apropiem de recepţia Clinicii de Mari Arşi, primele trei boxe sunt pregătite pentru terapia pacientului cu arsuri grave. Lucrările au fost oprite din 2012 timp de doi ani, după care s-a reluat procedura de reabilitare şi modernizare, de aproape un an şi putem spune că am finalizat-o. Pentru ca acest centru să devină funcţional trebuie să avem în vedere că avem nevoie de aparatură şi personal. Pentru aparatură am făcut solicitări către Minsiterul Sănătăţii în valoare de 17 milioane de lei, sumă ce a fost aprobată în totalitate de Ministerul Sănătăţii, am demarat întocmirea caietelor de sarcini şi suntem în faza de evaluare a caietului de sarcini. Noi sperăm ca cel târziu la începutul anului 2017 să începem procedura de licitiaţie, urmând ca în trei-patru luni să fim gata şi să dotăm cu aparatură Clinica de Mari Arşi”, a spus Marius Craina.

Până în acest moment, pentru lucrările de amenajare a Clinicii de Mari Arşi de la Timişoara s-au investit aproximativ 900.000 de euro, bani de la Consiliul Judeţean Timiş. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesari aproximativ 600.000 de euro, pe lânga fondurile pentru aparatura medicală, asigurate de Ministerul Sănătăţii.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara mai spune că în prezent se caută personal medical, fiind nevoie de 50 de medici, asistenţi, infirmieri şi brancardieri.

Clinica urmează să fie dată în folosinţă anul viitor, iar investiţia totală pentru construirea şi dotarea ei se ridică la peste cinci milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.