Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, în legătură cu hărţuirea sexuală în universităţi, că va fi adoptat în curând regulamentul de funcţionare a comisiilor de etică din universităţi, explicând că va fi detaliat modul cum se poate face autosesizarea comisiilor de etică. Astfel, dacă există suspiciuni sau cazuri semnalate în mass-media, fiecare comisie de etică a universităţii poate lua măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ligia Deca a fost întrebată, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, în ce stadiu sunt iniţiativele legislative legate de combaterea hărţuirii sexuale în universităţi şi în şcoli. 
 
”Noi, la Ministerul Educaţiei, am avut diferite întâlniri pe parcursul lunii august. Una dintre ele, cea din 19 august, a vizat o întâlnire între Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Consiliul Naţional al Rectorilor, Comisia de Etică şi Management Universitar şi toate federaţiile studenţeşti tocmai pentru a vedea care sunt actele normative necesare. Primul este proiectul de lege, care, prin modificarea ordonanţei 27/2000, permite primirea şi procesarea de sesizări anonime. După adoptarea acestui proiect de lege, se poate trece la modificarea hotărârii Guvern 970, care vizează extinderea aplicabilităţii metodologiei privind prevenirea şi combaterea hărţuirii pe criteriu de sex, precum şi a hărţuirii morale la locul de muncă şi către relaţiile între elevi, studenţi şi cadre didactice”, a declarat Ligia Deca.
 
Ea a anunţat că va fi modificat şi regulamentul de funcţionare a comisiilor de etică din universităţi.
 
”Totodată, noi lucrăm la actualizarea în funcţie de modificarea la Ordonanţa 27, la modificări pe legislaţia specifică educaţiei. Vom adopta în timp scurt regulamentul de funcţionare a comisiilor de etică din universităţi, unde, de exemplu, detaliem cum se poate face autosesizarea comisiilor de etică din universităţi, dacă există suspiciuni sau cazuri semnalate în mass-media, fiecare comisie de etică a universităţii se poate să ia măsuri în consecinţă. Însă ca să putem modifica tot ce ţine de legislaţie secundară în acest domeniu, avem nevoie de permisiunea de a procesa sesizări anonime”, a explicat ministrul Educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...