Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pledează pentru ideea conform căreia construirea de societăţi bazate pe învăţare trebuie privită ca o responsabilitate colectivă, ea subliniind că o astfel de societate se poate realiza dacă se investeşte în educaţie. Afirmaţiile au fost făcute la un eveniment organizat la New York, la care demnitarul român a participat la invitaţia secretarului general al ONU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Construirea de societăţi bazate pe învăţare ar trebui privită ca o responsabilitate colectivă. Mai mult, ea trebuie să fie susţinută de investiţiile în educaţie şi de o transformare a modului în care sistemele de educaţie şi formare profesională contribuie, împreună, la reducerea decalajelor de competenţe existente în societate”, susţine Ligia Deca .
Aceasta subliniază că a prezentat aceste idei la evenimentul special pe tema transformării educaţiei organziat la New York, eveiment la care ministrul român al Educaţiei a participat la invitaţia secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Intervenţia Ligiei Deca a avut loc în cadrul Panelului „Towards a true learning society”. 
Evenimentul organizat la New York a abordat două teme: investiţia în educaţie şi construirea de societăţi bazate pe învăţare. Acesta a avut loc la aproape doi ani de la Summitul pentru Transformarea Educaţiei (TES), un eveniment global care a reunit şefi de stat şi de guvern şi şi-a propus identificarea de modalităţi pentru transformarea sistemelor de educaţie astfel încât sa răspundă nevoilor actuale.
Ligia Deca aminteşte că anul acesta România a devenit membru al Comitetului Director la nivel înalt pentru ODD4-Educaţia 2030 (SDG4 HLSC), organul care asigură funcţionarea Mecanismului Global de cooperare în educaţie pentru realizarea Obiectivului de dezvoltare durabilă 4 (ODD4) al Agendei ONU, dedicat educaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.