Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că cel mai probabil nava scufundată în zona Sfântu Gheorghe s-ar fi lovit de o altă navă şi a explicat că, în general, un vapor se poate scufunda foarte rapid dacă este lovit în zone sensibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Această navă venea de la Mersin probabil către Sulina pentru un port ucrainean. Nu ştiu dacă era încărcată sau nu. Asta ar trebui să spună Autoritatea Navală Română. În dreptul localităţii Sfântu Gheorghe probabil ar fi fost o coliziune cu o altă navă, care este acum în zonă. O navă comercială cu pavilion Belize. O să dea şi Autoritatea Navală Română mai multe amănunte despre acest lucru. Incidentul s-a întâmplat dimineaţă, la ora 4.00 şi trei oameni încă sunt dispăruţi, din păcate”, a declarat jurnaliştilor, sâmbătă, Adrian Mihălcioiu. 
El a fost întrebat în ce condiţii se poate scufunda o navă atât de rapid. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Nava se poate scufunda foarte rapid dacă este lovită în anumite zone destul de sensibile. Nava fiind foarte veche, probabil că nu avea dublu fund, nu avea dublu bordaj. Nava fiind din ‘80 sau din ‘88, se poate întâmpla ca navele să se scufunde la coliziuni şi ştim foarte bine că se întâmplă în toată lumea coliziune marine şi navele unele se scufundă, altele sunt doar avariate, depinde unde s-a produs coliziune. Dacă s-a produs sub nivelul apei, atunci normal că nava dacă nu are anumite etanşeităţi sau anumite zone sigure, navele mai noi sunt cu totul altfel construite decât cele vechi”, a povestit Adrian Mihălcioiu. 
Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a mai fost întrebat cum s-au salvat cei opt marinari. 
„Dai semnalul de alarmă. Nava nu s-a scufundat instantaneu. Transmiţi SOS şi apoi dai drumul la mijloacele de salvare individuale de pe bord, bărcile de salvare. (...) Nu ştiu dacă se poate scufunda o navă chiar în trei minute. Dar şi în trei minute poţi să te salvezi. Nu ştiu această în ce condiţii naviga. A fost inspectată în Egipt ultima dată şi a avut patru deficienţe. Nu ştiu ce fel de deficienţe, dar ea nu a fost reţinuţă. Nu a avut deficienţe majore. E o navă care a fost cumpărată anul acesta de la un alt proprietar, de la 1 ianuarie naviga cu noul proprietar”, a mai explicat Adrian Mihălcioiu. 
 
O navă cu 11 marinari la bord s-a scufundat, sâmbătă, în zona Sfântu Gheorghe. Opt dintre ei au fost salvaţi, iar trei sunt daţi dispăruţi fiind căutaţi cu ajutorul mai multor nave şi al unui elicopter.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.