Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ creează cadrul legal pentru stimularea adresabilităţii populaţiei spre vaccinare. Astfel, persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub forma de tichete de masă, pe suport de hârtie. De asemenea, ca o măsură suplimentară de recompensare a persoanelor care au fost vaccinate împotriva C0VID-19, se reglementează organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.
Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2021, prin care se reglementează modificarea şi completarea Legii nr.55/2020, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021, în sensul creării cadrului legal pentru stimularea adresabilităţii populaţiei spre vaccinare.
Astfel, persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub forma de tichete de masă, pe suport de hârtie.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ca o măsură suplimentară de recompensare a persoanelor care au fost vaccinate împotriva C0VID-19, se reglementează organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.
Totodată, sunt prevăzute modalitatea şi condiţiile de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante din sistemul bugetar până la încetarea stării de alertă.
De asemenea, se corelează măsurile instituite cu privire la verificarea şi eliberarea certificatelor verzi de vaccinare, testare sau trecere prin boală, pentru conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii, în special cu principiile proporţionalităţii şi nediscriminării. Astfel, este urmărită alinierea cu celelalte state UE în ceea ce priveşte reglementările referitoare la verificarea autenticităţii certificatelor şi mai ales durata certificatului de testare antigen rapidă, cu mărirea termenului de valabilitate al acestuia de la 24 de ore la 48 de ore.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.