Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Constanţa, Sorin Mihai, a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a început distribuirea de măşti de protecţie către unităţile de învăţământ care au solicitat acest lucru. El a precizat că în şcolile unde nu există medici sau asistenţi medicali, triajul elevilor va fi unul observaţional şi va fi realizat de către cadrele didactice.
“În ceea ce priveşte măsurile care au fost luate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, încă de săptămâna trecută am luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa şi dumnealor vor pune la dispoziţie din stocul pe care îl au măşti şi în acest sens sunt distribuite chiar în aceste momente către unităţile de învăţământ care au solicitat. Solicitările nu au fost pentru cantităţi semnificative, deoarece avem deja stocuri create, pentru că reflexele pe care le-am dobândit în pandemie au rămas şi suntem pregătiţi cu dispozitive medicale şi cu materiale sanitare specifice. Am luat legătura cu unităţile de învăţământ şi în această dimineaţă, în Consiliul inspectorilor şcolari, primul punct pe ordinea de zi a fost tocmai monitorizarea situaţiei, pregătirilor şi felului în care se fac demersurile necesare pentru a preîntâmpina orice escaladare a cazurilor de gripă. În această perioadă, a stării de alertă epidemică, suntem în continuare în monitorizare la nivelul unităţilor de învăţământ şi miercuri va fi o şedinţă cu directorii din întreg judeţul prin care vom avea o primă evaluare şi vom vedea care sunt măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm în acest sens”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general, Sorin Mihai,
El a precizat că deocamdată nu există situaţii excepţionale transmise de către directorii unităţilor de învăţământ.
“Avem o situaţie preliminară. Într-adevăr, sunt şi copii care lipsesc, dar este o situaţie specifică. Nu există ceva excepţional din acest punct de vedere raportat de către directorii unităţilor de învăţământ până la acest moment. Facem acel triaj epidemiologic cu cadre medicale specializate, acolo unde există, trimise de către direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor sau cu medicii de familie, acolo unde există contracte. Dacă nu există un asemenea contract, dacă nu există asistent medical sau un cadru medical în general, triajul este făcut observaţional de către cadrele didactice. Dar cel mai important triaj şi în acest sens avem încredere şi ne bazăm pe sprijinul părinţilor este cel făcut la domiciliu. În momentul în care copilul are anumite simptome, părintele trebuie să ia legătura cu medicul de familie sau cu medicul specialist şi să stabilească împreună cu acesta măsurile care se impun”, a explicat Sorin Mihai.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.