Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu, spune, în scrisoarea pastorală de Paşti, că Învierea lui Cristos poate fi considerată fie ca dovadă a credinţei, fie ca bază a vieţii creştine. Totodată, el îi îndeamnă pe credincioşi să se pregătească pentru vizita Papei Francisc. "Important este însă, oriunde ne-am afla în timpul vizitei Papei Francisc la Bucureşti: în catedrală sau în jurul ei, să fim un singur trup, o Biserică vie în jurul Sfântului Părinte (...) Mi-aş dori mult să nu prefere nimeni comoditatea televizoarelor, ci să participăm în număr cât mai mare, reuniţi în jurul altarului, la Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc la Bucureşti, mărturisindu-l astfel împreună pe Cristos Înviat", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Duminica Învierii, duminica Paştelui este ziua celei mai mari minuni: Cristos învie din morţi şi li se arată ucenicilor. Toată trăirea creştină se bazează pe Învierea lui Cristos; pe faptul că un om, Isus din Nazaret, după ce a fost omorât şi pus în mormânt, după trei zile a părăsit mormântul, a revenit la viaţă, pentru a nu mai muri niciodată. Acesta este nucleul credinţei noastre (...) Învierea lui Cristos aşadar poate fi considerată fie ca dovadă a credinţei, fie ca bază a vieţii creştine", afirmă arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu, în scrisoarea pastorală de Paşti.

El arată că ucenicii nu numai că l-au văzut pe Isus înviat, dar au şi mâncat şi au băut împreună cu el.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Pe această experienţă se bazează credinţa noastră. Noi credem în mărturia lor. Trebuie totuşi să recunoaştem că nu e uşor să crezi. Că un om cu adevărat mort se întoarce la viaţă pentru a nu mai muri este un fapt atât de impresionant, atât de incredibil din punct de vedere uman, încât ai nevoie de credinţă ca să-l poţi accepta ca atare. De aceea, dintotdeauna au existat oameni care au negat adevărul Învierii", adaugă el.

Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti continuă: "Naşterea şi răspândirea creştinismului, după falimentul Crucii, nu se pot explica decât prin faptul istoric, real, al Învierii lui Isus. Dante spunea că dacă lumea s-ar fi convertit la creştinism fără miracolul Învierii, aceasta ar fi fost minunea care le-ar fi întrecut pe toate celelalte (Paradisul, XXIV, 106). Fenomenul istoric al răspândirii creştinismului are o explicaţie adecvată numai în Învierea lui Cristos".

"Însă Învierea nu este doar dovada credinţei; ea este şi fundamentul vieţii creştine", mai spune el.

Ioan Robu îi îndeamnă pe credincioşi să se pregătească pentru vizita Sfântului Părinte Papa Francisc.

"Vom încerca să ne organizăm cât mai bine. Important este însă, oriunde ne-am afla în timpul vizitei Papei Francisc la Bucureşti: în catedrală sau în jurul ei, să fim un singur trup, o Biserică vie în jurul Sfântului Părinte care este «principiul şi fundamentul perpetuu şi vizibil al unităţii, atât a episcopilor, cât şi a mulţimii credincioşilor» (Lumen Gentium 23), «Vicar al lui Cristos şi Păstor al întregii Biserici» (Lumen Gentium 22). Mi-aş dori mult să nu prefere nimeni comoditatea televizoarelor, ci să participăm în număr cât mai mare, reuniţi în jurul altarului, la Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc la Bucureşti, mărturisindu-l astfel împreună pe Cristos Înviat", mai afirmă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.